Jump to content

Bőrápolás hidegen sajtolt olajokkal

2020. 05. 25. 19:00

Volt időn otthon kreatívan eltölteni az időnket. Sokan fogtak bele valami olyan hobbiba, időtöltésbe, amelyhez az otthon megtalálható, természetes alapanyagokat használták fel. A szépségápoláshoz szüksége anyagokban bővelkedik a konyha.

A különféle zsiradékokat az ételeink elkészítéséhez használjuk fel. Sütés és főzés során egyaránt szükséges hozzávaló. A hidegen sajtolt olajok vitamin és ásványianyag tartalma magasabb, de nemcsak az ételekhez keverhető, hanem a szépségipari termékekben is megtalálható. Ugyanúgy kinyerhető a hidegen sajtolt olajokból is a tápanyagértékük, így jót tesz a bőrnek.

A mandulából hidegen nyert olaj felhasználása a bőrre azt jelenti, hogy segítségével a bőrproblémák is kezelhetővé válnak, mert nagyon magas az A-vitamin tartalma. Ennek köszönhetően akár az ekcémás tünetek is enyhülhetnek. Hidratálja és egyenletessé teszi a bőrt. A marulaolaj is ugyanúgy hidratálja a bőrt. A száraz bőrre mind a mandulaolaj, mind pedig a marulaolaj kiváló lehet.

A jojobaolaj nagyban hasonlít ahhoz a faggyúhoz, amelyet a bőrünk is termel, éppen ezért annak használatával a faggyútermelésben való hibákat is ellensúlyozni tudja. A jojobaolajjal hasonló hatású lehet a szőlőmagolaj is, amely ugyanúgy a bőr faggyútermelését segíti.

A szőlőmagolaj és a jojobaolaj a zsíros bőrnek tesz jót. Márpedig a zsíros bőrűek nem gondolkodnak azon, hogy olajjal kenjék magukat, hiszen éppen attól próbálnak megszabadulni. Mégis azt tanácsoljuk, hogy a két olaj használatát érdemes alkalmazni, mert a jojobaolaj és a szőlőmagolaj éppenséggel a felesleges faggyútól szabadítja meg a bőrt és még a pólusokat is összehúzza.

A normál bőr is igényel táplálást és törődést, így az argánolaj kiváló lehet, de még a más bőrtípusúak is bátran használhatják az argánolajat, mert az ápol, nyugtat, táplál, véd. Zsírsavakban gazdag, magas E-vitamin tartalmú, így tényleg nem lőhetünk mellé alkalmazásával.

Vannak, akik bőrproblémákkal küzdenek. Számukra a bőr nyugtatása, a gyulladáscsökkentés az elsődleges. Ebben az esetben a gránátalma olaj megfelelő, ugyanis fertőtlenít, gyulladáscsökkentő hatású és a sebek, hegek gyógyulását is segíti. A csipkebogyóból nemcsak finom C-vitaminban gazdag tea készíthető, hanem kiváló gyulladáscsökkentő olaj is nyerhető, amely gazdag Omega-3 és 6 zsírsavakban. Ápolja, nyugtatja a kipirosodott bőrt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)