Jump to content

Ez a tavasz más, egészségesebb, természetesebb

2020. 04. 29. 19:00

Az otthoni létre ítélt életünkben másképp gondolkodunk. Nagyobb bevásárlásokat ejtünk meg, elkészítünk otthon mindent, amit csak tudunk.

A koronavírus-járványnak megvan az az előnye, hogy sokan kipróbáltuk magunkat olyan területeken, amelyek eddig talán idegenek voltak. Sütöttünk kenyeret, péksüteményeket, olyan recepteket is kipróbálhattunk, amelynek máskor neki sem állnánk időhiány miatt. Vághattunk és festhettünk hajat a családtagjainknak, saját magunknak is. Készíthettünk otthon megtalálható alapanyagokból újrahasznosított tárgyakat, együtt játszhattunk a gyermekeinkkel. Annyiféle jó ötlettel ellát minket az internet, és mi nem félünk kihasználni.

Ugyanakkor ez a változás az életünkben azt is eredményezte, hogy a környezetünk is tisztább lett. Az otthonmaradás miatt látványosan megtisztult a levegő, hiszen kevesebb jármű közlekedett. Az égen nagyon kevés repülő indult csak útjára, amely ugyancsak a levegő tisztaságához járult hozzá. Ezt felismerve talán még mi is tudatosabban figyelünk oda arra, hogy mit és mennyit vásárolunk.

A korlátozások egész életmódunkra kihatnak, hiszen nem mindegy, hogy mikor megyünk boltba. Ha nem jól állítottuk össze a bevásárlólistánkat, akkor otthon szembesülhetünk azzal, hogy nincs. A találékony és kreatív emberek azonnal azon kezdenek el gondolkodni, hogy mivel lehetne azt pótolni, helyettesíteni az otthon megtalálható alapanyagok közül. Ugyancsak jó szolgálatot tehet az internet, és ötletet adhat ahhoz, hogy a hiánycikkeket magunk készítsük el. Így születhetnek meg természetes és a konyhában is megtalálható alapanyagok közül arc- és hajpakolások, bőrradír, sampon, testápoló. A legjobb ebben az, hogy hasznosan töltjük el az időt, és a környezetkímélő mód mellett a saját szépségünkért dolgozunk. Ez a fajta hozzáállás a későbbiekben is nagyon hasznos lehet, mert aki természetes hozzávalókból készít magának kozmetikumot, az később, a boltból beszerezhető termékek között is ilyet fog keresni.

Ezzel együtt arra is nagyobb igényünk lesz, hogy környezettudatosabban éljünk. A fürdésnél, fogmosásnál odafigyelünk az elfogyasztott vízmennyiségre, elzárjuk a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen a víz. A hulladékot szelektíven gyűjtve ugyancsak segítjük a környezetünket.

Talán nem olyan soká visszaáll az életünk a régi kerékvágásba, de ezt az akár új szokásunkat nem muszáj megtörni. Az idő is alkalmas arra, hogy minél több időt töltsünk a szabadban, és amennyire csak lehet gyaloglással, kerékpározással közlekedjünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)