Jump to content

Otthon is lehetsz csinos

2020. 04. 01. 19:00

Most nemcsak a kicsi gyermekükkel otthon lévő anyukákhoz szólunk, hiszen az otthon maradtak száma jelentősen megnövekedett az utóbbi időben.

Sokak számára hozta azt a változást a koronavírus-járvány, hogy kénytelen otthonról dolgozni és tanulni gyermekeivel.

Nézzük ennek a jó oldalát. Aki csak teheti, most távmunka, home office formájában valósítja meg a munkavégzést, mellett több időt tölthetünk gyermekeinkkel. Sokkal több időt vagyunk kénytelenek otthonunkban tölteni, ezért a lomtalanítás, az átrendezés, a nagytakarítás, a kertészkedés időszerű is lehet. A napi rutin átalakult akarva és akaratlanul, amelyet főleg az idézett elő, hogy nincs meg az, ami korábban jellemző volt a hétköznapokra: nincs reggeli öltözködés, a készülődés más formáját éljük.

Az otthonmaradás azonban nem azt jelenti, hogy a napjainkat pizsamában kell végigvinnünk. Kétségtelenül más öltözéket választunk, ha nem kell sehová sem mennünk. Talán az elején még az is örömet okozhatott, hogy tényleg pizsamás napokat tartott az egész család, vagy legalábbis az otthon maradtak. Mára azonban hiányozni kezdhetnek azok a rutinfeladatok, amelyek az otthon maradás előtti időszakban éltünk.

Ha nem a pizsamában maradás mellett döntünk, akkor átöltözünk hálóöltözékből valami másra. Általában olyan otthoni viseletet választunk, amely kényelmes. Amennyiben ki sem mozdulunk otthonról, akkor még azt is hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy az adott ruha mennyire nem esztétikus, jó megjelenést kölcsönöz. Minek? Hiszen azt senki nem látja (a családon kívül, ha van). Ez talán kielégítő is egy darabig, de ha megunjuk a szabadidőruhás, kényelmes, de egyáltalán nem csinos ruházatot, akkor vágyhatunk valami másra.

Otthon maradva sem kell lemondanunk arról, hogy kényelmesen csinosan öltözködjünk. A csinosabb megjelenés egyáltalán nem harisnya, szoknya és ing kompozíciót jelent. Keresni kell egy olyan nadrágot, amely akár utcai viseletként is megállja a helyét, emellett nagyon kényelmes is. Sokan maradnak a leggings és a tunika hordása mellett. Szigorúan fenék alá érő, hosszított fazonú felsőkkel szabad hordani a leggingset, hogy ha az utcára merészkedik az ember, akkor is megállja az a helyét. Mások a csinos szabású tréningruhák vagy a jóganadrágot részesítik előnybe. Ezek mindegyike valóban kényelmes, de akár utcai ruházatként is hordhatók.

A hosszú vagy rövidujjú pólók jól kombinálhatók vastagabb kardigánokkal, szabadidő felsőkkel.

Otthon kevésbé vagyunk hajlandók cipőt viselni, de a zokni, a mamusz elmaradhatatlan lehet. Még inkább igaz ez akkor, ha gyermekeink vannak, és jó példával szeretnénk előttük járni. a mezítlábas megoldás nyáron ajánlott.

Senki sem lát, mondjuk magunkban, de magunk miatt mégiscsak érdemes a megszokott sminket felkenni, ha nem is mindennap, de különlegesebb napokon mindenképp. Tegyünk így a kiegészítőkkel is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)