Jump to content

Csináld magad mozgalom indul

2020. 03. 25. 19:00

A magyar lakosság jelentős részére igaz most, hogy csak akkor mozdul ki otthonából, ha azt muszáj megtenni. Sokak most még a munkavégzést is otthonról intézik.

Óvintézkedés gyanánt bezártak a fodrászok, a kozmetikusok, a pedikűrösök, manikűrösök, a masszőrök, vagy pedig az előírásoknak megfelelően délután háromig tartanak csak nyitva. Ezzel sokakat kényszerítettek arra, hogy házi megoldásokkal tartsák igényesen magukat.

Még ha nyitva is tart a fodrászunk, a minkűrösünk, a kozmetikusunk, arra kér a világ, az ország, hogy maradjunk otthon. Ezzel nemcsak saját, de az idősebb korosztály egészségét is megvédjük. Felvetődik hát bennünk a kérdés, hogy egoisták vagyunk-e akkor, ha mégiscsak felkeressük szépészeti szakemberekeinket?

Sokakban akkor félelmet keltett a koronavírus-járvány, hogy megfogadják a tanácsot, és nem hagyják el otthonukat. Emiatt azonban sok kisvállalkozás is ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét – köztük kozmetikusaink, fodrászaink, műkörmöseink -, így ki tudja mikor lesz vége a korlátozásoknak, de már most csúnya jövőt jósolnak nekünk.

Terjednek az országban az internetnek hála olyan képek, hogy mennyivel mások lesznek az emberek az otthonmaradás után. A nők esetében ez a festett haj lenövésével, igénytelen frizurával, kiszedetlen vagy rosszul kiszedett szemöldökkel, leesett, hiányos műszempillával, repedezett, töredezett és lenőtt műkörmökkel mutatkozik meg. A férfiak esetében ennyire talán nem lesz látványos a változás. Esetleg azok is szakállt és bajuszt növesztenek, akiknek eddig nem volt, ha azt a fodrásza nyírta formára.

Mindez azonban egyéntől függ, hiszen az otthonmaradás nem jelenti azt, hogy az igényünk elszáll. Kézügyesség és gyakorlat szükséges hozzá, de ebben az időszakban arra is sort keríthetünk, hogy műkörmözésben, hajvágásban, hajfestésben is jártasságot szerezzünk. Gyakorlat teszi a mestert, így meg lehet próbálni. A férfiak esetében nagy segítség lehet fodrászat szempontjából egy hajnyíró gép, amellyel saját maga vagy a párja is kipróbálhat. A nők esetében a hajvágás már sokkal nagyobb ügyességet igényel. A hajfestés része talán a legkönnyebb. Online tanácsot bárki kérhet a fodrászától, és érdemes is velük konzultálni a „beavatkozás” előtt. Lehet, hogy inkább a türelmedet fogja kérni, hogy várd ki az időt, amikor újra meglátogathatod őt. Nem mindegyik hajszínt olyan egyszerű elkészíteni. A saját magunknak történő hajvágáshoz igazán nagy bátorság szükséges, de kellő önbizalom és a YouTube használatával akár jól is elsülhet egy hajigazítás.

Arcpakolásokat otthon is szoktunk alkalmazni, mint ahogyan a szemöldök igazítását is, így ezek talán ebben a helyzetben sem okoznak gondot. A szemöldök kiszedéséhez, a pakolásokhoz is ötleteket lehet szerezni.

A drogériákban kapható műkörömmel is lehet szórakozni, de akár géllakot is bevállalhatod. Erről is lehet találni videókat. Aki szeret ezzel pepecselni, annak talán UV lámpája is van otthon, körömlakk minden bizonnyal, így nem muszáj csúnya, lepattogzott körömmel létezni ebben az ínséges időben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)