Jump to content

Friss, üde és ránctalan tekintet

2020. 02. 26. 19:00

Vannak olyan reggelek, amikor megkérdezed magadtól a tükörképed láttán, hogy ki ez az ember, aki visszanéz rád? Magadra sem ismersz a karikák és a ráncok miatt? Nem tetszel magadnak?

Nem kell ahhoz még csak korosabbnak sem lenni, hogy a szarkalábak sokkal látványosabban kitűnjenek. Elég ahhoz a rendszeres nem alvás, a hajnalokig fentlét, az átmúlatott éjszakák, hétvégék, a napfény, az állandó hunyorgás, és könnyen a szemek köré varázsolódhatnak az apró ráncok, amelyeket nem szeretnénk ott tudni.

A napfény, a hunyorgás, a kor, a kialvatlanság tehát mind a szarkalábak megjelenésének kiváltói lehetnek, ám fel lehet venni ellenük a küzdelmet úgy, hogy drága krémekre sem kell költeni. A ráncok természetesen az arc más területein is jelentkezhetnek, de ugyanúgy az eltüntetésük a cél, úgyhogy szem körül, valamint egész arcon használt, természetes anyagokból készülő, otthon is elkészíthető csodaszerekkel támadunk a ráncokra.

Könnyen beszerezhető, akár a saját háztartásodban megtalálható általános mégis csoda alapanyagokból készülő ránctalanítók készítése a cél.

A még halvány és a mélyebb ráncok egyáltalán nem tetszetős látvány számunkra. Számos szépségipari termék hirdeti ránctalanító, bőrpuhító, tápláló segítségét a ráncok eltüntetésében, de ha jobban hiszel a tényleg természetes alapanyagokban, akkor készítsd el te magad a ránctalanító masszádat az egész arcra, nyakra, dekoltázsra, vagy csak a szemeid köré.

Filmjelenetek közé illő, amikor a relaxáló és szépülni vágyók befekszenek egy kádnyi vízbe, arcukra pedig kígyóuborkából szeletelt pakolással frissíti bőrét. Nem kell ennek filmbéli jelenetnek lennie. Egy fél kígyóuborkát reszelj le, nyomkodd ki a levét, adj hozzá egy tojás fehérjét és egy kis pohár kefirt. A hozzávalók összekeverése után kapott egyveleget a megtisztított arcbőrre kend fel. Nemcsak ott érdemes használni, ahol a ráncok feltűntek, hanem az egész arcon, nyakon is, hiszen hidratál, táplál, frissít. Legalább húsz percig hagyd fent az egyveleget, majd mosd le.

Hasonló jó eredményt érhetsz el tejszín, méz és élesztő egyvelegével. Egy evőkanál mézhez adj hozzá 10 ml tejszínt és 10 grammnyi élesztőt, vagy ha híg, akkor még mehet hozzá az élesztőből. A megtisztított bőrre kend fel a masszát és ugyancsak 20 percnyi hatóidő múlva le lehet mosni.

A szem körüli ráncok egy idő után már nemcsak a mosolygással tűnnek fel, hanem általános jelenlétükre számíthatunk. Ám, ha egy evőkanálnyi ánizst egy csészényi vízben felforralsz, majd állni hagyod, az abból kapott leszűrt levet beáztatott vattakoronggal a szem környékén átkenegeted reggel és este is, esély van arra, hogy a szarkalábak csak a mosolygással jelenjenek meg újból. Ugyanezt megteheted még intenzívebb formában, ha ánizsos illóolajat használsz a szem környékén.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)