Jump to content

Ne leplezd, hanem ápold és tápláld

2020. 02. 06. 19:00

A téli időszak és időjárás megkívánja a maga bőrápolását. A csípős hideg, a benti és szárazabb levegő megviselheti a bőrünket.

Az ajkak is a bőrünkhöz tartoznak, és nem szabad megfeledkezni annak ápolásáról sem. Sokan vannak, akik erről nem is tudnak megfeledkezni, hiszen a hideg miatt folyton a repedezett, száraz ajkakkal küzdenek, amely nemcsak esztétikailag nem kívánt állapot, hanem fájdalmas is lehet.

Az ajkaink pedig látványosak lehetnek. Akkor is magukra vonzzák a tekintet, ha az telt, egészséges, rúzsozott, és akkor is, ha véres, bőrcafatokkal tarkított. Ezzel a gonddal hölgyek és urak is megküzdhetnek, de a nők esetében természetesen sokkal nagyobb arra az igény, hogy újra egészségessé, széppé varázsolják ajkaikat.

A szájfény, a rúzs ápolhat, de csak akkor, ha az egészséges ajkakra kerül fel. A kiszáradt és kirepedezett ajkak számára ez nemhogy gyógyírt jelenthet, de akár ronda látványt is mutathat. Kicserepesedett ajkakra tehát nem viszünk fel rúzst, vagy mégis?

Amikor olyan szárazok az ajkak, mert kifújja a szél, kiszárítja a kinti hideg és a bent tapasztalt melegebb levegő, akkor nem is a rúzs használatán jár az eszünk, hanem az ajakápoló válik a táskánk kötelező darabjává. Az ajakápoló puhítja és regenerálja a kirepedt ajkakat, és rendszeres használatával egészséges, puha lesz a szánk. Nem jelenti azt, hogy mereven el kell zárkózni a rúzstól, azonban van néhány ötlet, hogyan kell használni.

Aki szárazabb ajkakkal rendelkezik, valóban ajakápolóval segíthet baján. Emellett javasolt a folyadékfogyasztásra is odafigyelni. A rúzsozást sem kell elvetni, csak ügyesen kell alkalmazni. Méghozzá kerülni kell a mély tónusú, intenzív színeket. Ez azért lényeges, mert a pigmentáltabb rúzsok kevésbé hidratálják a bőrt. Ha pedig már alapvetően szárazabbak az ajkaink, akkor csak ártunk. Ebben az időszakban érdemes elkerülni a matt árnyalatokat is, mert azok is szárítják a bőrt.

Ha már rúzs, és ha már alapvetően száraz az ajkunk, akkor az eredeti ajakszínhez hasonló rúzs lesz a megfelelő választás. Ez már sokkal az ápol és eltakar kategóriába tartozó megoldás.

A rúzs önmagában is hidratálhatja némileg a száraz ajkakat, de ha komolyabb szárazsággal állunk szemben, akkor a rúzs felkenése előtt mindenképp puhítani érdemes a bőrt. A természetes olajokat tartalmazó ajakápoló mellett tegyük le a voksot. Az alkoholos megoldás, csak ronthat az alapproblémán.

A rúzs kiválasztásakor át kell olvasni az összetevőket. Ezek közül is az a jó választás, amely hidratálja, és ápolja a bőrt, nemcsak esztétikailag mutatós.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)