Jump to content

Színes egyéniség 2020-ban is

2020. 01. 15. 19:00

Minden kornak megvan a maga divatja, és ez így van most is. Nemcsak anyagában, mintájában, hanem színeiben is változik a módi. Tudod melyik a 2020-as év színe?

Azt mindannyian érezhettük már, hogy milyen jó érzés egyes színre ránézni, míg a másik szinte már zavaró. A színek ugyanis hatnak hangulatunkra, kedvünkre. Ezért fontos, hogy olyan színekkel vegyük körbe magunkat, amelyben jól érezzük magunka, sőt, még nyugatót, gyógyító hatással is bírnak. De az öltözetünkben sem mindegy, hogy mit viselünk. Tudnunk kell, hogy mi áll jól. Az esetleges divatszín lehet a módi, ha az se stílusunkhoz, se bőrszínünknek nem megfelelő.

Minden évben kiválasztják az év színét, amely a 2020-as évben is meghatározza a divatot. A kiválasztott színt és tónusait a Pantone vállalat színpalettáján található, és idén a kékre esett a választás.

A kéket sokan szeretik, és bizonyára sokaknak jól is áll. Nem csoda, hiszen a természetben megtalálható színről van szó, amely a vizet és az eget juttatja eszünkbe. A víz, mint éltető nedű, mint az élet alapja eleve nagyon fontos az életünkben. Sőt a környezetszennyezés, a bajban lévő bolygónk esetében még sokkal nagyobb szerepe van a tiszta kék ivóvíznek.

Azt tudtad, hogy a kék szín emellett még a megbízhatóságot és a becsületet is szimbolizálja?

Egy újabb magyarázat arra, hogy miért a kék az év színe. Nagy szükség van a becsületre és a megbízhatóságra.

A kék persze nem mindenkinek áll jól öltözékben még annak ellenére sem, hogy kedveljük. Ezzel tisztában kell lenni, de szerencsére 2020-ban más színek is divatosak lesznek azért, hogy mindenki az idei trendnek megfelelően megtalálhassa önmagát.

A kék különböző árnyalatain túl a sárga árnyalatait is használhatjuk. Divatos lesz idén a narancshéj, a sáfrány extrémebb színe, a visszafogottabb napfénnyel azonban jól kombinálhatjuk. Ez utóbbi nem is mindenkinek áll jól, mert sápasztó hatású lehet, ezért csak óvatosan. A sárgán túl viselhetünk magunkon fahéjszínt.

Tavasszal – ha eljön végre – kedvünk támad nekünk is kivirágozni, és ezt a ruháinkkal is megtehetjük. Amikor a természet kezd zöldbe borulni, mi is viselhetünk zöldet. Ahogy a virágzás megkezdődik, úgy lehet a kedvünk és öltözékünk is egyre „rózsásabb”, így a lángvörös, a korallpink, és az úgynevezett szőlőkompót színnel idén nem lőhetünk mellé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)