Jump to content

Jöhet a garbó a gardróbból?!

2019. 11. 05. 19:00

Lehetett idő, amikor a garbó nem tartozott a kedvenc ruharabjaink közé, de a korral talán a garbó viseléséhez is megjöhet a kedv.

Gyerekként miért nem szerettük? Talán a blúz anyaga idegesített, ahogy körülfogta a nyakunkat. Vagy éppen az volt a garbó viselésének utálata, hogy minden fel- és levételkor elektrosztatikussá tette hajszálainkat, amelyek irányíthatatlanul és megállíthatatlanul lebegtek.

Ami talán gyermekkorunk mumusa és utálatos viselete volt, arról később megváltozhat az ember véleménye. A garbó ugyanis nemcsak meleget adó darab, hanem praktikus, jól kihasználható, kombinálható is.

A garbó az a fajta öltözék, amely sosem megy ki a divatból. Léteznek időszakok, amikor nem nyúlnak a divat szakemberei ehhez a viselethez, de attól még mi bármikor megpróbálhatjuk. Ami egykor módi volt, az újból felélénkülhet, így a magas nyakú pulóverekkel bátran próbálkozhatunk ma is.

A színében, mintájában is sokféle változatát megtalálhatjuk a garbóknak. Hiába magas nyakú egy garbó, mégsem válik nyűgös viseletnek akkor, ha vékonyabb anyagból készül. Az sincs kötelezővé téve, hogy csakis nadrághoz, még szűkebben véve, csakis farmerhoz lehet a garbót felvenni.

Egykoron divat volt az A-vonalú ruha alá hosszú ujjú pulóvert felvenni. Nos, ez a hosszú ujjú pulóver akár garbó is lehet. Lehet az farmerruha, bársonyból készült ruha, nemcsak jól mutat a ruha alatt, de melegít is. Az amúgy mélyebben dekoltált ruhák is viselhetőbbé válnak a munkahelyen is, ha egy garbót veszünk alá.

Nemcsak ruhával kombinálható jól a magas nyakú pulóver, hanem szoknyával is. A lazább fazonú garbók és a nőiesebb, vékonyabb anyagú magas nyakúk is jól mutatnak a szoknyákkal.

Egy hidegnek ígérkező napon olyan jó biztosra menni. Senki sem szeret fázni, és a garbó ahhoz segíthet hozzá, hogy a felső testünk, de még a nyakunk se fagyoskodjon. Sokkal jobban védi a nyakat a hideg, éles széltől, mint csak egy sál. Természetesen a sállal pluszban rá lehet segíteni arra, hogy minél melegebbe tudjuk magunkat.

A garbó egy blézer alatt is jól mutathat, ha vékonyabb anyagút és mintájában is a blézerhez igazodik. Az egyszínű maga nyakúval nem lehet mellélőni.

Amikor lazaságra vágyunk, akkor csak belebújunk a kedvenc farmerünkbe és felvesszük az egyik meleg és kényelmes garbót. Már komfortossá tesszük a napunkat. De nemcsak farmernadrághoz lehet magas nyakú pulóvert viselni. A szövetnadrággal viselt garbó nemcsak egészen más hatást kelt, de mutathatja egy elegánsabb oldalunkat is annak ellenére, hogy nadrághoz vesszük fel.

A színek és minták harmóniájára mindenképp érdemes odafigyelni, hogy ne legyünk túl sokak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=UtPqmxX1k18)