Jump to content

Az, aki szép, sírás után is az

2019. 10. 28. 19:00

A sírás teljesen természetes dolog még akkor is, ha azt néhány férfi a gyengeség jelének ítéli meg. Az érzelmek kifejezésének egyik módja lehet az öröm és a bánat jele is.

Sírni olykor kimondottan jó, mert a belső feszültségeinktől megszabadulhatunk. A sírás nyomait azonban nem szeretjük magunkon. Akkor kevésbé érdekel, ha otthon vagyunk, és senki nem látja, azonban más a szituáció akkor, ha körülöttünk vannak. A sírás nyomait szeretnénk láthatatlanná tenni, mert máskülönben beleütközhetünk kellemetlen kérésekbe.

A munkahelyre nem szabadna a magánéletet bevinni, mint ahogy haza sem szabadna vinni a munkahelyi problémákat, azonban ezt nem mindig lehet kivitelezni. Ha nagyon mélyponton vagyunk, a sírás felüdülést jelenthet a léleknek és piros szemeket. Amennyiben a sírás nyomait szeretnénk eltüntetni arcunkról, akkor, ami elsősorban megoldást jelenthet, az a hidegvíz. Ahogyan a csípéseket is borogatással enyhítjük, úgy a sírás miatti szem körüli duzzanatra is jó. A hideg vízzel való mosakodás azonban nem elég. Szerezz jeget, vagy fagyasztott terméket és borogasd vele a szem környékét.

A duzzanat csökkentésére a sós vizes borogatás is megfelelő lehet. Egy kis pohárnyi vízben oldj fel némi étkezési sót, keverd el, és egy vattakoronggal vidd fel a szemedre. A szem környékén felgyülemlett folyadékot így lehet hatékonyan eltüntetni.

Ha a sós oldatos megoldás nem szimpatikus, akkor még mindig fordulhatsz a tea jótékony hatásához. A tépázott léleknek sem árt, ha egy tea mellett próbálsz lecsendesedni, de a teafilteres borogatás igencsak jót tehet a kisírt, piros, duzzadt szemkörnyéknek. Kettő az egyben hatást érhetsz így el.

A házi praktikákon túl talán lapul a szekrényedben, a kozmetikai termékek között szemkörnyék ápoló is. Ebben az esetben is jó szolgálatot tehet, mert a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően felfrissíti a szem környékét, amitől a közérzetünk is jobb lehet.

A lelki gondok nem oldódnak meg maguktól, de egy alvás segíthet lenyugtatni agyunkat. A kisírt szemek reggelre talán még inkább látszódni fognak, ha nem teszel ellene valamit még alvás előtt. Ha a reggeli tükörképed egy meggyötört arcú nő, akkor még mindig mentsvárat jelenthet a smink.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)