Jump to content

A töredezett haj kérdése

2019. 10. 11. 19:00

Az esztétikai megjelenésünk nemcsak az öltözködésünktől függ. Ezt mindenki tudja, hiszen mit sem ér a trendi és drága ruha, ha a haj csapzott, a lábbeli koszos. Az esztétikumhoz több kell az öltözködésnél.

A nők legtöbbje kimondottan ad a megjelenésére. Ez azt is jelenti, hogy igénye van a szép, divatos és tiszta, jó illatú ruhák viselésére, azonban a személyi higiéniára ugyanúgy. Ebbe beletartozik az ápolt haj is.

Többféle hajtípus létezik. Van, aki az állandó zsírosodással küzd, mások életét a száraz haj keseríti meg. A töredezett hajvég semmiképp sem mutat jól, és az esztétikai élményt is rontja. A fodrász ollója és néhány jó készítmény tud segíteni azon, hogy megoldódjon a töredezett hajvég problémája. Ezzel szinte mindenki küzd, még akkor is, ha nem is látványos a töredezett haj. A töredezetett hajvég csak azok esetében nem jelentkezhet, akik heti, kétheti rendszerességgel keresik fel fodrászukat.

Azt gondolnánk, hogy a töredezett hajvég csak a hosszú hajúakat sújtja, de ez tévedés. A rövid frizurát viselők esetében is igaz lehet. Kivéve akkor, ha olyan rendszerességgel keresik fel fodrászukat, hogy a töredezett hajvég ne látszódjon.

A sampon használatával lehet játszani. Vagyis, minél jobban habzik egy sampon, annál inkább szárítja a hajszálakat. Emiatt érdemes hígabb változatát használni a samponunknak. Na és persze az olló jelenthet megoldást.

A töredezett hajvég helyrehozásában csakis az olló segíthet végérvényesen. A már megtört hajszálakat helyrehozni semmivel nem lehet. Bármilyen csodaszert hirdethetnek, a már töredezett hajszálakat nem lehet helyrehozni. Létezik ugyan egy speciális olló, amely elektromos áram által felmelegszik és a vágás során a sérült hajvéget eltávolítja onnan, ahol a töredezettség kezdődik. A hajszálat lezárja és meggátolja, hogy a sérülés tovább terjedjen.

Az, aki szép, az reggel is szép, tartja a mondás, de vannak napok, amikor kócosan és nyúzottan ébredünk fel. A selyem ágynemű kevésbé tesz ilyen a hajunkkal, bezzeg a pamut ágynemű anyaga árthat a hajszálaknak.

Sokféle kenceficével és eszközzel igyekszünk jó frizurát varázsolni a fejünkre, mert a fodrász utáni nagyon jó frizuránk csak addig tart, amíg az üzletből kilépünk. Egy éjszaka nagy változást intézhet a hajunk állapotán. Festjük, szárítjuk, habot, lakkot használunk, hőhatásnak tesszük ki, amelyek mind igénybe veszik a hajszálainkat, de ezen kívül számít a genetika is. A töredezett haj miatt a genetika is felelősségre vonható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)