Jump to content

Magabiztosság, nőiesség - a vörös rúzs elemi ereje

2019. 10. 01. 19:00

A női megjelenés titka nemcsak az öltözékekben van, hanem az egyén stílusában, személyiségében és abban, hogy egyensúlyban van-e mindez, valamint élni tud-e lehetőségeivel.

A szépség, ahogy mondani szokták, múlandó, ráadásul elég szubjektív fogalom, mert a szép mindenki számára mást jelenthet. Az alapvető szépség belülről fakad, de az ember évezredek óta igyekszik tetszetősebbé tenni magát. Főleg a nőkre jellemző ez. Sok mindent megtesznek azért, hogy felhívják magukra az erősebb nem figyelmét.

A fodrász mutatós, alkalomhoz és személyiséghez illő frizurát készít, a pedikűrös mutatóssá teszi a körmöket, a divatos ruhák, amelyek alkatilag és stílusban is a személyiséghez illők, csak növelik a megjelenés pozitív megítélését. A sminkkészlet legkedvencebb darabja lehet a rúzs már a kicsi lánygyerekek esetében is. A tökéletes smink pedig nem létezhet rúzs nélkül.

Van, aki az erősebb sminket kedveli, és elmaradhatatlan kellé a vörös rúzs. Mások alig használnak a sminket vagy egyáltalán nem, de a szájuk vörös kiemelésére mégis adnak.

A vörös rúzs olyan, mint egy vörös ruha. Aki magára keni a vörös rúzst, az szándékkal teszi, és azt is megára vállalja, hogy az a tekintetet vonzani fogja. A vörösre kent ajkak figyelmet felkeltők, vagyis aki így festi ki magát, az egyértelműen azért teszi, mert valakinek vagy mindenkinek (vagy legalábbis sokaknak) a figyelmét szeretnék elnyerni. A nagyszerű smink is lehet visszafogott, természetesen nem akkor, ha a vörös rúzs felkenésével véglegesítjük azt. Az egyszerű smink hirtelen megkoronázottá, nőiessé, figyelemfelkeltővé, vadítóvá teszi a megjelenést.

A vörös rúzs használata azt feltételei, hogy aki felkeni magára, az nem akar megbújni a tömegben, igaz, hogy ezt nem is engedi. A vörös rúzs több ezer éve jelen van a női sminkeszközök között, és mégsem ment ki a divatból. Ha méltósággal tudod használni, akkor a vörös rúzs magabiztossá tesz, és ez a kihat a megjelenésedre. Akár az egész napodra. Ha fel akarod dobni a napodat, mutatni szeretnéd, hogy épp kirobbanó formában vagy, a vérvörös rúzzsal pedig ezt remekül kifejezheted. A nem megfelelően felvitt vörös rúzs azonban inkább nevetségessé tehet, mint magabiztossá. A kontúrozást ne hagyd ki, aztán jöhet a rúzs, amellyel karakteressé varázsolhatod az arcod és a megjelenésedet. Semmilyen különös esemény nem szükséges ahhoz, hogy piros rúzst viselj. A hétköznapokba is ugyanúgy be lehet csempészni.

A vörös rúzs figyelmet felkeltő. Természetesen az erősebb nem kíváncsiságát is felkeltheti, de felfigyelhet arra egy másik nő. Éppen ezért, aki a tömegben elvegyülni szeretne, az nem ken fel piros rúzst. Ha pedig éppen az a szándék, hogy felkeltsd az ellenkező nemet, akkor a legjobb módja a vérvörös rúzs. Nemcsak a nőiességet hangsúlyozzuk így, de erős szexuális jelentőséget is tanúsítanak a vörös rúzsnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)