Jump to content

Ne félj a többtől!

2019. 06. 25. 19:00

A kerek születésnapokról általában nagyobb ünnepléssel szoktak megemlékezni, mint a többiről. Minél magasabb értéket ér el a szülinapok száma, annál inkább elgondolkodunk az életünkön.

Már a harmincas születésnap is lehet vízválasztó egyeseknek, és úgy élik meg fiatalságuk dicsfényét, mintha az vízválasztó lenne. Sokan számot vetnek sorsuk felett, és van, aki elkeseredik, hogy milyen "öreg".

Aztán, ha szerencsés, akkor bizony a harminc után negyven következik, és ha már előtte is öregnek érezte magát az ember, mit fog gondolni magáról, ha belép a negyvenesek táborába?

Mégis úgy kell a szülinapokra tekinteni, mint az élet ajándékára, hiszen sokan meg sem élik azt a kort, ami miatt mi elkeseredhetünk. Fogadjuk el az élettől, hogy a legtermészetesebb dolog a világon.

Megélhetjük úgy a negyvenedik születésnapot, mintha onnantól már csak a visszaszámlálás, a halálra való várakozás marad, de akkor tényleg megkeserítjük azt az időt, ami még ki van számunkra szabva. Márpedig nem tudhatjuk, hogy mennyi időre érkeztünk a földre. Éppen ezért kell minden óránkat kiélvezni, és kihasználni a legjobb módon.

Ne siránkozzunk, ha egyre több a szemeink, az ajkaink körül a ránc. Azt jelzi, hogy sokat láttunk, sokat is mosolyoghattunk, beszélhettünk, élvezhettük az ételek ízeit. Az ősz hajszálak megjelenése is a kor haladását jelzi, de azt bátran és büszkén lehet viselni, arról nem is beszélve, hogy manapság már milyen egyszerű a fehér hajszálakat eltüntetni. Ne ess abba a csapdába, hogy sminkkel igyekszel korrigálni, vagy nem a korosztályodnak megfelelő ruhába bújsz. Általában nem a fiatalodást éri el az, aki így öltözködik, hanem nevetségessé teszi önmagát.

Öregnek érzed magad? Túl sokat gondolkodsz a korodon, a gondjaidon. Amíg erre koncentrálsz, dupla energiát fordítasz saját tested öregítésére. Ahelyett, hogy ilyeneken gondolkodsz, kapd össze magad, és még ma válts gondolatot, akár életmódot.

Ha a korodnak megfelelően, stílusosan öltözöl, másképp fog látni a világ. Egy új frizura, néhány divatos darab, és sorra érkezhetnek a bókok, hogy mennyire jól nézel ki. Ezek az apró, de annál fontosabb visszajelzések feltölthetik a lelkedet, és már az igényed is más lesz magad felé. Az ember szereti, ha szépnek, jónak tartják, ezért vágyunk az újbóli dicséretre.

Nem önző senki sem, ha időt szán magára. Egy olyan hobbi megtalálása, amelyben az ember ki tud teljesedni, mindig nagyon fontos, de ha a gyerkőcök cseperednek körülöttünk, akkor azzal is számolni kell, hogy egyszer elhagyják a családi fészket.

Úgy érzed öregszel? Tényszerű. Mindenki öregszik, de találni kell újabbnál újabb célokat, amelyek motiválnak afelé, hogy el is érd.

Az idő múlását akár fizikai megnyilvánulás formájában is tapasztalhatjuk, de akkor is rendszeresen vegyünk részt szűrővizsgálatokon, ha a betegségnek semmi jelét nem tapasztaljuk magunkon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)