Jump to content

Nem is olyan nagy hátrány a pocak

2019. 06. 12. 19:00

Nincs olyan, aki ne vágyna a szerelemre. Még akkor is, ha már néhányszor megégette magát. Az egyedüllét magánnyá fajulhat, márpedig társas lényként szükségünk van másokkal való közelségre, szeretetre.

A szerelmesek más szemüvegen nézve látják egymást. A rózsaszín köd felszállása után már kicsit reálisabban tekinthetünk párunkra, de minden bizonnyal addigra már annyira elfogadtuk lényét, személyét, hogy az esetleges észrevételek után sem szeretünk ki belőle.

Mindenki számára vannak olyan párok, akiket úgy látunk, hogy a sors is egymásnak rendelt, mert annyira összeillenek, és harmonikus a kapcsolatuk is. Máskor pedig nem értjük, hogyan tudott egymás mellé keveredni két olyan össze nem illő ember, és ennek ellenére mégis egy párt alkotnak.

Megakadhat a szemünk olyan párokon, ahol a nő jóval vastagabb a férfinál, és ebből arra is következtethetünk, hogy az erősebb nem képviselői közül többen nem vetik meg a dús idomokat, a teltkarcsú női testet. No, persze olyan párokat is lehet látni, ahol a nő igazán mutatós, csinos, magára sokat adó, ellenben a párja, a férfi igencsak nagy pocakkal rendelkező, magát elhagyó. Érthetetlennek tűnik számunkra - és talán mások számára is -, hogy egy csinos, magára sokat adó nő mit keres egy pocakos férfi mellett.

A külsőségek világát élve igyekszünk testünkből kisajtolni a legjobbat. Egészségtudatos életmódunk nem feltétlenül csak arra szolgál, hogy meghosszabbítsuk életünket, hanem az esztétikumra is ügyelünk. Ezzel a férfiak és nők is így vannak. Más korokban azonban mások voltak az igények és a szépség ideálok is, így a telt hölgyek voltak a tetszetősök, és természetesen a pocakos férfiak is jobban a nők kedvére voltak. Ennek oka az volt, hogy a pocak, az elhízás a vagyonosság állapotára utalt. A kövérség a jólét mutatója volt.

Ha ez igaz, akkor mivel magyarázható az, hogy a csinos, magára kínosan odafigyelő nő mégis elhízott, nagy pocakú férfit választ maga mellé?

A férfiak egy része sportolással igyekszik karbantartani a testét, amely természetesen az egészségre is hatással lehet, de ebben az esetben is sokkal inkább a külsőségek a hangsúlyosak. A nők egy része mégsem a kockás hasú férfiak mellett horgonyoz le, méghozzá azért, mert az a férfi, aki túlságosan kigyúrt, az magával foglalkozik leginkább. Nem látják bennük a férj, az apa lehetőségét. A pocakosabb férfiak talán azzal is elnézőbbek lesznek, ha párjuk az évek során felszed néhány kilót.

A pocak a férfiakon tehát sok esetben nemhogy hátrány lehet, hanem talán még vonzerő is, de természetesen csak egy határon belül. Az egészség védelmében azonban fontos, hogy a pocakot kordában tudják tartani az erősebb nem tagjai, mert egészségügyi kockázatai lehetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)