Jump to content

Az egészségtudat a bevásárlókocsi tartalmával kezdődik

2019. 06. 05. 19:00

Egészségtudat. Az a szó, amelyet napi szinten hallunk, és amelybe beletartozik a tudatos táplálkozás mellett a mindennapi testmozgás is.  

Ha pedig tudjuk, hogy mi szükséges az egészségtudatos életmód tartásához, akkor azzal is tisztában vagyunk, hogy mi az, amit kerülni érdemes.

Az egészséges táplálkozás alapját jelentik a minőségi élelmiszerek, amelyek legjobb esetben frissen vásárolunk meg. Sőt, ha van kertünk, és magunk termeljük meg zöldségeinket, annál jobb nincs is. Ráadásul az egészségtudatos életmódot támogatja a kertben végzett munka, hiszen jó hatással van a testre és a lélekre is egyaránt.

Mi az, amire felhívják minden fogyni kívánó, a súlyvesztésért és az alakformálásért küzdők figyelmét? Kerüljék el a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását.

Azok a termékek, amelyek valamilyen kémiai vagy fizikai hatást kapnak, feldolgozott élelmiszerek. A már feldolgozott élelmiszerek azonban ellepik az üzleteket. Feldolgozott élelmiszernek minősül akár a darált hús is, hiszen fizikai behatás által apróra darálják, de ez még így is a legártalmatlanabb az emberi egészségre, hiszen mennyivel veszélyesebbek azok az élelmiszerek, amelyek adalékanyagokkal, színezékekkel, tartósítószerekkel vannak ellátva annak érdekében, hogy mutatósabb, ízletesebb termékként kerüljenek a boltokba.

A feldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztásával már kapcsolatba hozták a különböző daganatos betegségek kialakulását, sőt ezek a termékek még a szívre is hatással vannak. Azok, akik előszeretettel vásárolnak előre feldolgozott élelmiszereket, úgy is mondhatjuk, hogy egyáltalán nem az egészségtudatos életmód követői. Az ilyen élelmiszerekben ugyanis jóval több a felhasznált zsír, cukor és só is. A tartósításukhoz felhasznált anyagok akár betegségek kialakulásához is vezethet, pláne, ha tartósan ilyen élelmiszerekkel tömik magukat.

Az egészségtudatos életmódhoz tehát egyáltalán nem illeszkedő viselkedés a feldolgozott élelmiszerek vásárlása, felhasználása. Az egészségtudat tehát már a vásárlással megkezdődik. Azon túl, hogy betegségek okozói lehetnek a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, még a fogyást sem támogatják. Talán ez egyértelműen kikövetkeztethető volt a fenti sorokból. Ezért is mondják azt, hogy a fogyáshoz az életmódunkon kell változtatni.

Amennyiben a nyári szezonra szeretnéd formába hozni magad, és egyáltalán igényes vagy saját magaddal szemben, azaz fontos szempont az alakodon túl az egészséged megőrzése, akkor értékeld át vásárlási szokásaidat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)