Jump to content

Azok a fránya ősz hajszálak!

2019. 05. 24. 19:00

hajszálakat, a tiédben pedig még egy sem tűnt fel? Esetleg te magad is azok közé tartozol, akinek korán megjelentek a fehér hajszálak?

Az ősz hajszál nem válogat, hogy kin jelenik meg akkor, ha az genetikai adottságoknak köszönhető. Sokak már harmincas éveik elején, sőt akár még korábban is megtalálhatják a nem kívánt ősz szálakat. Míg a férfiakat csak karakteresebbé és vonzóbbá teheti, a nők általában rettegnek a fehér szálaktól. Még az őszülés előtt is sokan elégedetlenek a hajszínükkel, vagy szeretnének változatosságot, ezért festetik a hajukat. Még inkább érvényt kap a hajfestés az őszüléssel.

Az ősz hajszál megjelenése tehát köszönhető a genetikának is. A szüleink és nagyszüleink őszülésének kezdete mérvadó lehet a saját életünkben is. Még az etnikai hovatartozásunk is befolyásolhatja azt, hogy korábban vagy később kezdünk őszülni.

Azt már tudjuk, hogy a genetikára lehet fogni az őszülést, de talán életmódunkkal is segítjük azt, hogy korábban tűnjenek fel az ősz szálak. Az egészségtelen táplálkozás és életmód nemcsak a belső szerveinkre van hatással, hanem az egész testünkre. A vitaminokban szegény táplálkozás, az egyhangú ételfogyasztás következtében nélkülözik a szervezet, és ez akár külsőségekben is megmutatkozhat, úgymint az őszülésben.

A cukor a legtöbb élelmiszerben megtalálható, amely mérsékelt fogyasztása elfogadható, de a túlzott cukorbevitel során már többféle gond fellépet a szervezetünk működésében. A túlsúly, a szuvas fogak mellett a korai őszülésben is segíthet.

Az egészségtudatos életmódba a megválogatott ételek is beletartoznak, így a cukor minimalizása mellett a mesterséges színezőanyagok és édesítőszerek sem illenek be a képbe. A nem természetes anyagok használatát eleve érdemes elkerülni és talán még ezek a kori őszhajszálak megjelenésében is segíthetnek. Amennyiben fontos testünk egészsége, és a kinézetünk is, úgy érdemes a lehető legtermészetesebb és egészséges élelmiszerekkel táplálni az egész testet.

Az egészséges életmód mentes a túlzott alkoholfogyasztástól és a dohányzástól is. Ráadásul a dohányzás még abban is segít, hogy korábban őszüljön az ember.

Na és a stressz. Szeretnénk elkerülni, de ezt szinte lehetetlen. A megoldás abban rejtőzik, hogy keresünk számunkra olyan hobbit, olyan elfoglaltságot, amely segít elengedni a feszültséget. A stressz is közrejátszhat abban, hogy korábban őszülünk.

Külön kategóriát képviselnek azok, akik szánt szándékkal festetik egészen más színű hajukat hamvasra. Mintha a korai őszülés teljes mértékben elérte volna őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)