Jump to content

Egy csodatévő szer, amit ismerni kell a gyorsan zsírosodó hajúaknak

2019. 05. 21. 19:00

Nem mindegyik napunkba vetjük magunkat bele ugyanakkora intenzitással. Vannak reggelek, amikor minden nehezebben megy, és este is fáradtan érünk haza. Ezeken a napokon érdemes használni praktikákat.

Minimális energiaszint ide vagy oda, még ennek ellenére is szeretnénk magunkat jól érezni a bőrünkben. Ez mindenkorra igaz lehet, de még inkább érvényes, ha otthonunkból ki kell lépni. Otthon bármilyen agyonnyűtt ruhadarab megteszi arra, hogy kitakarítsuk a lakást, vagy épp arra, hogy egész nap az ágyon heverésszük. Ám ezt viszonylag ritkán tehetjük meg.

A dolgos hétköznapok a gyerekekre és a felnőttekre is vonatkoznak, így nem mindegy, hogy milyen közérzettel, milyen lelkülettel hagyjuk el az otthonunkat.

Amikor az energiaszintünk nagyon alacsonyan van, az estére tervezett hajmosást lehet, hogy másnap reggelre halasztjuk fáradtságra hivatkozva. Mi történik akkor, ha reggel is hasonló fáradtsággal ébredünk?

Marad a száraz sampon. Talán sokak számára nem idegen a száraz sampon fogalma. Ha még egy nappal ki szeretnénk tolni a hajmosás idejét, mindezt úgy, hogy a hajunk csimbókokban lógjon, hanem illatos és frissnek tűnjön, akkor a fürdőszobai kellékek egyik alapdarabjának számíthat a száraz sampon. A gyorsan zsírosodó hajúak minden bizonnyal rendszeresen alkalmazzák, hiszen így esély van a két hajmosás közötti időt megnyújtani.

Van az úgy, hogy reggel arra ébredünk, hogy nincs kedvünk hajat mosni, azonban komfort szempontjából mégiscsak jó lett volna. A gyors megoldást adhatja a száraz sampon, amelyet a hajtőre, a fejbőrre és a hajra szórva/fújva egy kicsit állni hagyjuk, majd törölközővel átdörzsöljük - mintha akkor mostunk volna hajat - és átfésüljük. A száraz sampon kellemes illattal látja el a hajunkat, a zsírtól összetapadt hajszálakat elválasztja egymástól és még a haj volumenén is javít, növeli azt.

Aki használt már száraz sampont, azt is tudja, hogy a fehér por miatt nagyon alaposan át kell törölni és fésülni a hajat, hogy annak nyoma eltűnjön és használata után csak az illatos és friss frizura maradjon.

Amennyiben kicsit előrelátóbbak tudunk lenni a következő napot tekintve, és időszerű lenne a hajmosás, de azt egy nappal el szeretnénk halasztani, úgy még előző este fel lehet vinni a száraz sampont a hajra. Alvás közben, a hajunk és az ágynemű érintkezése során a fehér por minden törlés nélkül lekerül a hajról és a fejbőrről. Felkelés után már csak néhány helyen lehet szükséges a haj törölközővel történő áttörlése, majd a frizurakészítés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)