Jump to content

Fegyverkezés narancsbőr ellen

2019. 05. 07. 19:00

A narancsbőr a nők rémálma, de még a vékony testalkatúak is találkozhatnak ezzel az elváltozással, amely nemcsak a saját szemünknek nem tetsző, de máson sem mutat jól. Harcba szállni ellene nem is olyan könnyű.

Nem kell nagyobb súlyfelesleggel sem rendelkezni ahhoz, hogy látható legyen a nemkívánatos narancsbőr. A fogyás-hízás megterheli a bőrszövetet és csak nagyon kevés és szerencsés nőnél nem alakul ki, míg másokat nem érdekel, hogy narancsbőrösek. Nos, ők vannak kevesebben.

Erősen közelítünk a fürdőruha szezonja felé. Habár esősre és hidegre fordult az idő, talán ennek titkon örülünk is, mert talán nagyobb esélyt látunk arra, hogy tegyünk valamit a testünk és egészségünk érdekében. A testmozgás rendszeresítése, az azt segítő egészséges étrenddel fogyást érhetünk el, de a narancsbőr nem tűnik el ennyitől. Vásárolhatunk bolti és drága kenceficéket erre a problémára, de talán csak pénzkidobás az egész.

Sokkal pénztárcakímélőbb és természetes megoldással segíthetünk a narancsbőr látványának enyhítésén. A kötőszövet ellazulása által jelentkező zsírfelhalmozódást csökkenteni lehet otthoni megoldásokkal, alapanyagokkal.

A narancsbőrös felület masszírozásával lehet eloszlatni a felgyülemlett zsírt. Ehhez érdemes felhasználni egy luffa szivacsot. Ez a szivacs alapból keményebb rostokból álló anyag, így lágyan és körkörösen dörzsöljük át a narancsbőrös területet zuhanyzás közben.

A luffa szivacsos masszírozás tehát egy jó megoldás lehet, de nem árt, ha utána olívaolajjal elkevert kávézaccot használunk fel. A kávézaccot sem kell kidobni azonnal, hanem tovább lehet hasznosítani narancsbőr elleni harcunkban. Két kávéskanálnyi zaccot keverjünk össze egy evőkanál olívaolajjal és szintén körkörös masszírozással dörzsöljük át a kívánt felületet. A koffeinnek hála élénkül a vérkeringés, a kávézacc segít az elhalt hámsejtek eltávolítását.

Miután megtörtént az átdörzsölés a szivaccsal és a kávézaccal váltó, hideg-meleg zuhannyal is segítheted a vérkeringést. Miután kiszálltunk a zuhany alól, még érdemes néhány perces masszázst végezni magunkon. Ehhez felhasználhatunk speciális, narancsbőr elleni krémeket, olajokat, de a lényeg, hogy naponta végezzük el magunkon a narancsbőr ellenes terápia minden lépését ahhoz, hogy szemmel látható eredményt érjünk el. Természetesen léteznek kimondottan narancsbőrt eltüntető masszázsok is, így ha igazi kikapcsolódásra, kényeztetésre és alakformálásra vágyunk, akkor egy masszőrt szakképzett kezei alá is befeküdhetünk.

Az otthoni narancsbőr elleni küzdelem során legfőbb szempont a rendszeresség legyen, mert így lehet igazi eredményt elérni. Szánjunk kritikus pontjainkra napi negyed órát, és sokkal jobban fog tetszeni a tükörben látott.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)