Jump to content

Ékszertrend tavaszra, nyárra

2019. 05. 02. 19:00

Tegye fel a kezét az a hölgy, aki nem szereti az ékszereket! Mindegy, hogy milyen fajtát, milyen mértékben, de talán egyikük sem veti meg a szépet.

Lehet az ékszer bizsu, de mutatós és szép, és lehet nemesfémből készült, drága, kötődhetünk azokhoz annyira, hogy sokat jelentenek számunkra. A legtöbb nő visel valamilyen ékszert. Főleg a gyűrű jelenti az állandó viseletet, amely leginkább az örök szerelem jelképeként díszíti kezeinket, de azon kívül is szeretjük magunkat ékszerekkel ékesíteni.

Van, aki a bizsukra esküszik, mert azok ugyan kevésbé értékesek, de így sokat be lehet szerezni és jól lehet variálni. Mások az értékes, nemesfémből készült darabokra esküsznek, amelyekből kevesebbet viselnek magukon, de azok nívósabb darabok. Nincs olyan rögzített szabály, hogy az ékszereket ne lehetne vegyíteni, így sokan a nemesfém ékszerek állandó viselete mellett a napi öltözéknek megfelelő bizsukkal teszi színesebbé, teljesebbé szettjét.

A 2019-es tavaszi-nyári ékszerdivat inkább a többről szól, mint a kevesebbről. Most kimondottan érvényesülhet az, hogy az ékszerek stílusait keverjük, hiszen éppen ettől leszünk divatkövetők. Nemcsak anyagukban más ékszerek vannak most divatban, hanem a múltat idézők is. Kicsit, mintha a jelenben éledne újra a nyolcvanas évek. Ha pedig már így van, akkor nem is biztos, hogy új ékszereket kell vásárolni. Talán a régről megmaradt ékszereket most újrahasznosíthatjuk.

A charm ékszerek egy ideje már divatban vannak, de éppen azért nem kell lemondani róluk, mert egyediek, saját mondanivalót és eszmét képviselnek. Ha a charm ékszereket eddig is kedveltük, akkor most is lehet bátran viselni azokat. A legjobb, hogy karkötő, nyaklánc vagy fülbevaló formájában is megjelenhet.

Ha nyár, akkor nyaralás, és ha nyaralás, az sokak számára vizet, tengerpartot jelent. Ha már most meg szeretnénk idézni magunkban ezt az érzést, akkor kereshetjük azokat az ékszereket, amelyek a tengert idéző szimbólumokat viselik, úgymint kagyló, csigahéj, igazgyöngy, vasmacska.

Nemcsak a tengerparti, de a gazdagságot, bőséget jelképező pénzérme, mint medál, mint dísz megjelenik az ékszereken. Lehet bízni a szerencsében, abban hogy talizmánként működnek a pénzérmék, de csupán esztétikai elemként is kiválóak.

Akinek elege van a szimmetriából, és egy kicsit extrémebbre vágyik, az megtörheti a rendet az aszimmetriával, vagyis hogy a két fülbe nem egyforma fülbevalók kerülnek. Minél látványosabb a különbség, annál extrémebb a hatás. Idén amúgy is divatos a nagy, az élénk színű, a csillogó, úgyhogy nagyobb feltűnést lehet kelteni. Ez nemcsak a fülbevalók, de a gyűrűk, a karkötők és a nyakláncok esetében is igaz lehet.

A szív szimbólum örök, úgyhogy abból szinte bármikor találhatunk, így a mostani szezonban sem kell lemondanunk a szívecskékről. Kisebb, nagyobb, több, bármi lehet, és bármilyen ékszeren megjelenhet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)