Jump to content

Itt a tavasz, ragyogjon a bőrünk

2019. 04. 26. 19:00

Megkockáztatjuk egy emberként kijelenteni, hogy mindenki várta a zord tél utáni tavaszt, hogy a természet nyílásával együtt a lelkünk is újra életre kelhessen. Pontosan ezt vártuk a naptól is.

Megkaptuk. Egyre több napfényt kapunk, amit igyekszünk kiélvezni. Többet tartózkodunk a szabadban. Sőt igényünk van arra, hogy végre ne a négy fal között legyünk.

A télnek is megvoltak az előnyei, hátrányai és hatásai a bőrünkre nézve is. A jelenlegi évszak melegebb, több napsütéssel kápráztat el, de egyben más bőrápolási módot is igényel. A telet magunk mögött tudva ideje feltölteni vitaminkészleteinket. Nem mintha a hideg évszakban nem lehetne mozogni, de a tavasz talán még ahhoz is nagyobb kedvet ad, hogy elővegyük a kerékpárunkat, nagyokat sétáljunk. Sokakban már az a gondolat mocorog, hogy a fürdőruha szezonra már most készíteni kell a testünket. Nem csak az esztétikai előnyeit élvezhetjük a mozgásnak, hanem az egészségünk érdekében is nagyon fontos.

A tavasz azonban még szolgálhat meglepetésekkel. Reggel még lehet nagyon hűvös az idő, délutánra pedig már meleg lehet. A reggeli és a napközbeni hideg és a szél kiszáríthatja a bőrünket, aki pedig eleve száraz bőrű, az még inkább érzi magán a száraz bőr adta kellemetlenségeket, úgymint a bőr további száradása, viszketése. Ezek a tünetek érvényben lehettek télen is, de még a tavasz beálltával is számolhatunk vele. A száraz bőr problémájának megoldásában segíthet a bőrradír használata. Az elhalt hámréteg eltávolításával regenerálhatjuk az arcbőrünket. Száraz és zsíros bőr esetén is heti egyszer legalább alkalmazható. A mindennapos bőrtisztítás után a bőrtípusnak megfelelő arckrém és testápoló használatával hidratálhatunk. Mit sem ér a külső regenerálás, ha a víztől megfosztjuk a szervezetünket. Ezért nagyon fontos, hogy a kenceficék túlzott használata helyett figyeljünk oda a megfelelő (napi 1,5-2 liter) folyadékpótlásra.

A tavasz a természet újjáéledését jelenti, és az emberek többsége is élvezi a természet illatait, hangjait, látványát, de ha a téli időszakban feléltük a vitaminkészletünket, akkor a jó idő, a napfény ellenére sem leszünk frissebbek, élettel telibbek, energikusabbak. A sok zöldség, gyümölcs fogyasztása segíthet a vitaminkészlet feltöltésében, de D-vitamin pótlásával visszakaphatjuk életkedvünket is. Ezáltal a bőrünk is megszépül, ráadásul a gyümölcsöket és a zöldségeket felhasználhatjuk természetes pakolások alapanyagaiként is.

Alig vártuk, hogy kisüssön a nap és élvezhessük, de a napfény éltető ereje mellett a káros sugárzással is szembe kell néznünk. Ez pedig leégést okozhat, roncsolhatja a bőrünk szerkezetét is. A leégés és a káros sugarak elkerülése érdekében érdemes bőrtípusnak megfelelő arc- és ajakápoló fényvédő krémeket használni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)