Jump to content

Kardigánnak lennie kell, csak nem mindegy, hogyan hordjuk

2019. 04. 10. 19:00

A tavaszi idő számlájára a reggel még hűvösebb idő írható, amely délutánra már kellemesen melegbe fordulhat át, így aztán az öltözködés sokkal nehezebb, vagy legalábbis rétegesebb.

Reggelente még jól esik a kabát, délután, munka végeztével azonban könnyen lehet, hogy soknak bizonyul. Ilyenkor tesz jó szolgálatot egy kardigán. Mindegy, hogy már reggel is viseljük a kabát alatt is, esetleg pótlékként visszük magunkkal, ilyenkor is sokak öltözködését egészíti ki vagy teljesíti be egy kardigán.

A kardigánok a tavaszi ruhatárunk fontos elemévé léphetnek elő, amelyből sokfélét szerezhetünk be. Lehetnek puha, meleg kardigánjaink, amelyek azonban csak otthoni használatra hivatottak, mert bár jól funkcionálnak, de arra nem méltók, hogy más is részesüljön a látványukban. Aztán persze ott vannak azok a kardigánok, amelyek nemcsak melegítenek, de divatosan öltöztetnek is. Mégsem mindegy, hogy melyik kardigánt milyen ruhadarabbal párosítod.

Vannak azok a napjaink, amikor szeretjük a kényelmes darabokat. Az elegáns viselet ugyanis nem mindig kényelmes, vagy legalábbis jóval feszélyezettebben viselkedhetünk, mozoghatunk kiöltözve, mint egy lazább, hétköznapibb öltözékben. A lezser, vastagabb anyagú poncsószerű kardigánok is a kényelmes, laza stílust képviselik, amelyek nemcsak melegen tartanak, de el is takarnak. Mivel vastagabb anyagból készülnek, a kar és a csípőrész lazább, lógós, így olyan öltözékhez jó választani, amely szűkebb fazont képvisel.

A vastag ó, nagyis kardigánt hagyd meg otthoni viseletnek. Abba beburkolózni olvasáshoz, filmnézéshez nagyon jó. Ha mégis van hagyományos szabású, vastag kardigánod, amit kedvelsz, azt úgy, mint a poncsó esetében is, szűk darabokkal együtt viseld.

Talán nincs olyan, akinek ne lenne a szekrényében legalább egy hagyományos kardigán. Ezek a darabok pontosan a tavaszi időben kerülnek elő. Ahhoz, hogy a kardigán jól mutasson rajtunk, és ne tűnjünk túl lazának, túlságosak hanyagnak, ezért alá olyan darabot érdemes felvenni, amelynek derékhossza nagyjából megegyezik a kardigánéval. Ha inget viselünk a kardigán alatt, akkor a kilógó ingujjak rá lehet hajtani a kardigán ujjára, az ing derekát érdemes betűrni a nadrág vagy a szoknya derekába. Egy szűkebb fazonú ruha kardigánnal párosítva nemcsak csinos megoldás lehet, de kényelmes is, és egy magasabb derekú szoknyával is jó párosítás lehet.

A divatos kardigánok között találunk olyan darabokat, amelyeket nem lehet se összegombolni magunkon, se összefűzni. Ezek a nyitott kardigán változatok úgy működnek, mint egy ránk borított lepel. Kényelmes viseletek, mert általában bővebbek, és hosszabb fazonúak is, éppen ezért szűkebb, testhez simuló darabokkal érdemes kombinálni.

Az aszimmetrikus kardigánok ugyancsak lezserebbek, így szintén szűkebb ruhákkal kombinálhatók jól. Ha a kardigán is minták, akkor érdemes a többi ruha megválasztásakor az egyszínűre szavazni, mert az aszimmetrikus kardigánok esése is optikailag csalós. Ha ezt túl sok mintával keverjük meg, akkor az összhatás is zavaros, túl sok lesz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)