Jump to content

Mi lapul a szoknya/nadrág alatt?

2019. 04. 03. 19:00

A jobb idő, a tavasz a lengébb ruhák viseletét hozza magával és erősen emlékezteti az embereket arra, hogy hamarosan még ennél is vékonyabb, lengébb ruhákat lehet viselni majd nyáron. Köztük a fürdőruhákat is.

A fürdőruha gondolata azonban nem biztos, hogy mindenkiben azt az idillikus képet tárja fel, amelyet a nyaralás, a vízben lubickolás jelenti. Sokan aggódnak ugyanis külsejükért. Vagyis azért, hogy a látvány nem az, amit szívesen látnak a tükörben és még inkább nem az, amit mások számára mutatni szeretnének. Nemcsak a túlsúly okozhat gondot, hanem az a fránya narancsbőr. Márpedig a túlsúly, a zsír nincs összefüggésben azzal, hogy valaki narancsbőrös-e vagy sem.

Bármilyen alkat típusba is tartozzon egy nő, lehet vékony, ennek ellenére a narancsbőrrel bárki találkozhat, ugyanis annak nem a felesleges zsírhoz van köze, hanem sokkal inkább a bőr szerkezetével. Tévhit tehát, hogy narancsbőr kialakulása csak azoknál lehetséges, akik plusz kilókat szedtek magukra. Az izom és a bőr közötti zsírréteget egy kötőszöveti rész fog össze és tartja össze, ettől sima a bőr felülete. Ám ha ez a kötőszöveti rész meggyengül, akkor a zsírszövetet kevésbé tudja tartani, buborékosodni kezd, és már ki is alakult a nők rémálma, a narancsbőr. A kötőszövet gyengülését, a buborékosodást okozhatja a hirtelen súlygyarapodás, de kapaszkodjatok, a stressz legalább olyan bűnös ezért a bőregyenetlenségért.

Arról már írtunk, hogy egyáltalán nem csak a túlsúllyal küzdők találhatják magukat szemben a narancsbőr "szépségével", hanem a vékonyabbak is. Alaktól függetlenül a súlyingadozás, a kor és a stresszt tehetjük felelőssé, hogy valakinél kialakul.

A mozgás mindenképpen hasznos és szükséges is az egészségünk érdekében, a fogyókúra önmagában egyáltalán segít abban, hogy megszabaduljunk a narancsbőrtől. A kötőszöveteket szükséges erősíteni és ennek egyik legjobb módszere a masszázs. Ki kell ábrándítani mindenkit, hogy néhány alkalmas csodakenőccsel való kenegetés után a narancsbőr el fog tűnni. A krémek abban valóban segítenek, hogy a masszázst könnyebb legyen kivitelezni, de más előnye nem sok van. Kis részben a genetikának is szerepe van abban, hogy mennyire erősek vagy gyengék a kötőszövetek, de sokkal nagyobb ludas a stressz, a hormonok, beleszólhat a nem megfelelő étrend és a mozgásszegény életmód is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)