Jump to content

A belül és kívül is támogató gyömbér

2019. 02. 21. 19:00

Az emberek régóta küzdenek az öregedés ellen, de mint látjuk akár magunkon vagy magunk körül, maradéktalanul nem tudtuk felvenni a harcot. Ez az élet rendje, de ha már mindenképp bekövetkezik, akkor legalább lassítani igyekezzünk.

Az egészséges életmód biztosan kihatással lesz fizikai, szellemi és lelki egészségünkre. Mindezt nem gyógyszerek szedésével kell elérnünk, hanem a lehető legtermészetesebb módon, vagyis a bevitt tápanyag minőségével, a mozgással. A mesterségesen kreált szépészeti termékek, gyógykészítmények igyekeznek visszaadni a fiatalságunkat, egészségünket, ám sok esetben az elért eredmény mellé olyan káros mellékhatások is társulhatnak, amelyek többet ártanak az egészségünknek, mint használnak. Éppen emiatt igyekszünk visszanyúlni a természetes alapanyagokhoz.

A konyhánk sokféle olyan anyagot adhat, amely nemcsak az ételek elkészítéséhez használható, hanem akár a szépítésben is részt vehet. A szódabikarbóna az egyik olyan fillérek alapanyag, amely talán minden háztartásban jelen lehet és az egész háztartásban használható. Az ételek készítéséhez használt alapanyagaink közül nagyon sokból testünket szépítő, frissítő, fiatalító pakolásokat, kezeléseket lehet készíteni. A legtöbb gyümölcs, zöldség, tejtermék, tojás bevitelével tápláljuk egész szervezetünket, így a bőrünket is. A belső használat mellett ugyanúgy kívülről is támogathatjuk.

A gyömbért egyre többen használják teák ízesítésére, ételekhez, vagy önmagában is, hiszen intenzív és jellegzetes ízét sokan kedvelik, de még inkább azért fogyasztjuk, mert antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatásában bízunk. A gyömbér emellett segíti az emésztést, görcsoldóként is fogyasztható, valamint csökkentheti a fellépő hányingert.

A gyömbérrel is ugyanazt lehet tenni, mint más alapanyagainkkal. Nemcsak belülről támogathatja a szervezetünket, hanem kívülről is. Vagyis a gyömbérből szépségipari otthoni csodakezeléseket is végezhetünk. A pattanásos bőrre például kiválóan alkalmas, mert ahogy már írtuk is, antibakteriális és gyulladáscsökkentő, így egy készen vásárolt arcmaszkba bele lehet keverni némi reszelt gyömbért. Készíthetünk saját magunk is arcmaszkot, ehhez használjunk fel egy joghurtot és reszeljünk bele gyömbért, majd kenjünk fel az arcunkra. A gyömbér teszi a tisztító és gyulladáscsökkentő dolgát, a joghurt pedig táplálja, hidratálja a bőrt.

Nemcsak az arcunkra kenhetjük a gyömbért, hanem a hajunkra is. Olívaolaj és gyömbér keverékéből kell elkészíteni. Három rész olívaolajhoz adjunk hozzá két rész friss, reszelt gyömbért, amelyet kenjünk a hajunkra és masszírozzuk be a fejbőrbe. Adjunk időt annak, hogy a hajpakolás kifejtse a hatását, majd mossuk le. A korpa gyors és természetes ellenszere.

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)