Jump to content

2019-ben az élő korall színe uralja a divatot

2019. 02. 08. 19:00

Ami változatlan az, hogy a divat örökké változik. Formában, anyagokban, stílusokban, színek használatában is mindig mást hoznak létre a divatiparág képviselői, alkotói. Most a színekre koncentrálunk.

A divatvilág mindig előrébb jár mindenki másnál. Télen már megszületnek a tavaszi és nyári kollekció trendjei, amely magába foglalja a formák, anyagok, minták és színek változását is. Minden év legvégén a Pantone vállalat kiválasztja a következő év divatszínét. Ez az a szín, amely uralni fogja a divatot, és a ruhatervezők is előszeretettel nyúlnak ezekhez a színekhez. Természetesen más színek is érvényesülhetnek mellette, valamint az év színének megválasztott árnyalataival is jól lehet játszani.

Az idei évben egy visszafogott, kellemes színt választottak. Ez a Living Coral névre hallgató korallszín.

Csak képzeljetek el egy gyönyörű tengerpartot. (Zárójelben megjegyezzük, hogy ez talán senkinek sem esik nehezére, mert már a tavaszt is nagyon várjuk, nemhogy a nyarat.) Szóval, napoztatjuk bőrünket a homokos tengerparton, és amikor kedvünk támad, megáztatjuk testünket a kellemes tengervízben. No, és persze kíváncsiak vagyunk annak a sokszínű élővilágnak, amelynek a tenger nyújt otthont. A gyönyörű színben pompázó halacskák, a korallok, mind elkápráztatják a szemünket. Tereld vissza a szemed a korallra. Élénk, szemmel láthatóan egészséges, vagyis élő. Nos, ez a Living Coral. Az a szín, amely a tengeri élet egészségét is mutatja, valamint az idei divatszínt is.

Ha nem tudod elképzelni milyen is az élő korall színe, segítünk abban:

Hát nem gyönyörű? El tudod magadon képzelni az élő korall színű ruhákat? A színek nagyon nagy hatással vannak ránk. Egyesek felpörgetnek, más színek egyenesen idegesítők, míg néhány lenyugtat. Az a világ, amelyben most kénytelenek vagyunk élni, túlságosan felpörgetett, stresszes, zajjal és mindenféle ingerrel teli. Csendre, nyugalomra, kellemes pillanatokra vágyunk. Az élő korall színe éppen ezt hívatott megteremteni, mert ha ránézünk a korallszínre, akkor az eléggé élénk ahhoz, hogy ne hangoljon le. Sőt, tele van energiával, de mégsem annyira, hogy feszültté tegyen látványa. Tele van élettel, és mindezt visszafogottan képviseli az élő korall.

Amellett, hogy az életet képviseli az élő korall, még a természetvédelemhez is kapcsolható, mert a globális felmelegedés és a környezetszennyezés miatt a korallzátonyok veszélyben vannak. A sokszínű élővilágnak otthont adó korallok védelmére is figyelmeztet a Living Coral szín.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, https://flic.kr/p/E9poTP, | videó: https://www.youtube.com/watch?v=3HSH8dj2VRE)