Jump to content

Téli divatbakik, amelyeket érdemes mellőzni

2019. 01. 16. 19:00

Öltözködni szükséges. Télen csak igazán, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit veszünk magunkra. Szeretnénk magunkat kényelmesen, mégis divatosan érezni a napi viseletünkben de úgy, hogy másoknak is tetsszen a látvány.

A ruhaviselet elsődleges célja, hogy testünket megvédjük az időjárás viszontagságaitól. A tél azt is magával hozza, hogy egyszerre több réteggel burkoljuk be testünket, hiszen odakint mínusz fokok is lehetnek. Rengeteg ruhához hozzá lehet jutni, és arra motiválnak, hogy mindenki találja meg a saját stílusát, önmagát az öltözködésében. A téli divatra gondolhatnánk úgy, hogy a lehetőségek jóval korlátozottabbak, de ez nem igaz. Azonban vannak szabályok és megfontolandó tanácsok, amelyeket érdemes észben tartani.

Hatalmas a választék ruhák terén, és ha megtehetjük, akkor szeretünk a márkás termékek felé húzni. Ez részben a magamutogatás egy megnyilvánulási formája lehet, de sokan azért vásárolnak drágább termékeket, mert bíznak annak minőségében is. Valóban nagyobb az esély arra, hogy tartós darabbal gazdagíthatjuk ruhatárunkat, de vajon stílusossal is? A saját, hozzánk illő stílust nem feltétlenül csak a drága kelmék biztosíthatják. Érdemes nyitott szemmel járni.

Mindenkinek vannak ideáljai, és azt észrevétlenül is igyekszünk másolni, de nem muszáj szorosan vett értelemben lemásolni. Az csak egy dolog, hogy kedvelünk valakit, de nem biztos, hogy az alkatunk is megegyezik. Ami a példaképünknek nagyon jól áll, az számunkra lehet nagyon előnytelen és a hétköznapokban viselhetetlen darab.

Sokfélék vagyunk mi emberek, és nem mindenkinek egyféle, letisztult stílus a kedvence. A túlzott stíluskeveredés kavalkádot okoz, és nemhogy kellemes látványt nyújtanánk, hanem inkább zavaróvá válik megjelenésünk. A jóból is megért a sok, így inkább az egyszerűbbre törekedjünk. Ez igaz a kiegészítőkre is. Az ízléses összeállítású ékszerkombináció azt jelenti, hogy akár több és többféle ékszert is viselhetünk, még sincs az az érzet és az a látvány, hogy túl sok.

Elegáns megjelenéshez a cipőnek is illenie kell a ruházatunkhoz, de ha a cipő kényelmetlen és nem tudunk benne járni, nemhogy elegáns megjelenést kölcsönözne, hanem nevetségeset. Ekkor kell egy nőies, az öltözékhez illő cipőt választani, de olyat, amiben menni is tudunk.

Tél van, ez senki számára nem kérdéses, ennek ellenére eshetünk olyan hibába, hogy a vastag téli kabát alatt nyári szoknya húzódik meg. Nemcsak azt eredményezheti, hogy hamarabb megfázhatunk, hanem megjelenésben is paradoxszá válunk.

Másik téli túlkapásunk lehet, amikor ragaszkodunk a szoknyához, de tél lévén sokkal jobban védeni szeretnénk lábainkat, ezért hosszú szoknyával fedjük végtagjainkat, ám egy rövidebb kabáttal olyan aránytalanná tesszük testünket, már-már viccessé válhatunk.

Mindenképpen olyan ruhát szeretünk magunkon viselni, amelyben jól érezzük magunkat, mert stílusunkhoz illő és kényelmes is. De a mások általi megítélésünk attól is függ, hogy a ruháink mennyire tiszták, és ez vonatkozik a cipőnkre, csizmánkra is. A latyakos idő kikezdheti a cipő anyagát, ezért naponta érdemes megtisztítani, leápolni lábbelijeinket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)