Jump to content

Nyúzott, sápadt hétköznapok ellen

2019. 01. 10. 19:00

Igazi téli napokat élünk meg mostanában. Ez egyrészt normális, hiszen tél van, most kell esnie a hónak, most kell hidegnek is lennie, azonban bőrünk sokkal sápadtabb lehet, hogy alig jutunk napfényhez.

Az ünnepek elmúlása nyomot hagyhat lelkünkben is. A karácsonyi, szilveszteri zsongás után vissza kell állnunk a régi kerékvágásba és dolgos hétköznapoknak nézünk elébe. Ezt még csak megnehezíti az időjárás is. A havazás, a napfény nélkülözése sokak számára nem szeretett jellemzője a télnek, még sincs más választásunk, mint viselni. Az ilyen napok reggeljei pedig csak még inkább elvehetik a kedvünket, amikor álmosan a tükörbe nézünk. Arcunk sápadt, szemeink alatt szinte már nem is táskák, hanem bőröndök húzódnak. Nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, és ennek fizikai megnyilvánulását is. Nem is kell ehhez rosszul ébredni, ugyanis van, akinek eredendően sápadtabb, fehérebb a bőrszíne, így ez télen még látványosabbá válhat. Bármelyik eset is áll fent, apró praktikákkal üdévé, élettel telivé lehet varázsolni a kinézetünket.

Egy nyűgösebb, sápadtabb reggel az a célunk, hogy lelkünkbe is életet leheljük, de a kinézetünket is olyanná varázsoljuk, hogy abban mi is szeressünk lenni, és másokat se borzasszunk el a látványunkkal.

A szemünk a legbeszédesebb. Még a legrosszabb napokon is meg kellene próbálnunk mosolyogni, mert az terápia ránk nézve és mások számára is. Ha a mosolyt már felvettük, akkor úgy lehet élénkebbé tenni tekintetünket, hogy a belső szemzugba világos árnyalatú festékkel festjük ki. A közel ülő szeműeknek is javasolt ez a technika, hiszen optikailag távolítja a szemeket, de a fáradtság eltakarására is alkalmas lehet.

Aki sokat ül számítógép előtt, és nap közepére már alig lát, az használjon fáradt és száraz szemeire szemcseppet. Ezzel is sokat segíthetünk saját magunkon.

Sápadt arcot és fáradt szemeket nem jó még jobban kiemelni, de ha smink nélkül nem akarunk elindulni, akkor a feketét most mellőzzük. Így a fekete szemceruza helyett válasszunk valamilyen gyengébb színt. Használjunk szempillaspirált.

A szemek alatti karikák árulkodnak arról leginkább, hogy jelenleg nem vagyunk a magaslaton. Ennek eltüntetésére használjuk korrektort, de csak óvatosan, és még inkább figyeljünk arra, hogy ne még jobban kiemeljük a táskákat, hanem a korrektort összemossuk az arcunk többi részével.

A szemünkről kissé el lehet terelni a figyelmet máshová. Méghozzá foglalkozzunk a szemöldökünkkel, vagyis fésüljük át, szemceruzával  át is húzhatjuk. Üdébbé teszi a látványunkat, és talán a figyelmet is elveszi a fáradt szemünkről. Az arcunkat is élénkíthetjük némi pirosítóval, mint ahogy az ajkakra is felkerülhet némi rúzs, de ha az túl sok lenne, akkor szájfény is megteszi.

Na és persze jó elterelő hadművelet lehet a frizura. Használjunk fel ehhez mindenféle praktikát, hogy jobban érezzünk magunkat bőrünkben. Öltözzünk fel úgy, hogy bátran emberek elé merjünk lépni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)