Jump to content

Boldog kerekedés

2019. 01. 08. 19:00

Észrevetted már magadon, vagy hozzád közel állókon, hogy ha szerelmes az ember, boldog, akkor a kilók is könnyebben felcsúszhatnak? A boldogság vágyott állapot, a hízás kevésbé, de ha nem figyelünk oda, társak lehetnek.

Az egyedüllét akkor hajthat hízásba, ha az evésben leljük örömünket. Már, ha van kedvünk egyedül enni. Az egyedüllét persze nem mindig azonos a magánnyal. Sőt. Ha a párkapcsolat hiánya már szenvedés, akkor búskomorság léphet az ember életébe. A bánat ellenszerként sokan az evésbe menekülnek, ami azonban hízáshoz, majd abból következőleg betegséghez vezethet. Ez az a pont, amely sokakat életmódváltásra ösztönöz, hiszen nem várhatja senki sem a csodát. Jön az áttörés: mozgás, diéta, fogyás, új ruhák, testi és lelki edzettség, sokkal jobb közérzet, magabiztosság. Aki megrázza magát, és kezdeni akar az életével valamit, az talál az életében szépséget egyedül is. Ha nyitottá tud válni lelkileg és mentálisan is, sokkal nagyobb esélyt ad arra, hogy találkozzon új emberekkel, akár az igazival is.

Aztán értelmet kap minden, ha tényleg megtaláljuk a szerelmet. Már az első randevú is szólhat a közös evésről, de ha tényleg kialakul egy párkapcsolat, akkor az első szakaszban még nem biztos, hogy azonnal hazaállítunk az új kapcsolattal. Sokkal inkább olyan közösségi terek adnak otthont a találkozgatásnak, ahol enni, inni lehet. Később persze már a saját otthonukban találkoznak és közössé válnak a reggelik, vagy a vacsorák. Még az ízek is sokkal finomabbak lesznek. Megtörténik az áttörés, amire vágytunk. Nem az ízek terén, hanem az érzelemben. Az biztos, hogy ha sok idő után végre van kivel megosztanunk a falatokat, együtt tudunk reggelizni valakivel, minden sokkal finomabbnak tűnnek.

Aztán persze jönnek a közös főzések, a vacsik, a hétvégi ebédek megtervezése, és azon vesszük észre magunkat, hogy irányít a szerelem, és a szerelemből fakadó evés. Többször kapjuk magunkat azon, hogy a nemrégiben még diétában gondolkodó agyunk azon kattog, hogy milyen filmet nézzünk meg közösen a párunkkal, és közben milyen finomságot ropogtassunk. Egyre jellemzőbbé válnak ezek az összebújós pillanatok, és azzal együtt a nasik is. Mindenben társunk igényeit keressük és közben kevésbé figyelünk arra, hogy mit és mennyit eszünk. Észrevétlenül csusszannak fel azok a kilók, amelyek ellen olyan ádázul küzdöttünk egyedüllétünk idején. Éppen azért hajtottuk magunkat, hogy ránk találjon a szerelem és most újból a plusz kilókat számlálgathatjuk. A különbség az, hogy mindezt már boldogabban tesszük.

Örömmel készítjük el a közös ebédet, keressük párunk kegyeit. Ez a boldog állapot is addig működik, amíg jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ha a szerelem képes a közös hízásra, akkor arra is rávehet minket, hogy közösen dolgozzuk le a felszedett kilókat. Nincs is jobb, mint egy kellemes séta, kézen fogva andalogva. Még mindig örömet okozhat a közös főzés, de már figyeljetek oda az alapanyagokra és a mennyiségre. Egymást támogatva indulhattok el egy egészségesebb, mozgással teli úton.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com)