Jump to content

Optikai tuning a ruha alatt

2018. 12. 27. 19:00

Mióta könnyű az élelemhez hozzájutnunk, azóta sokkal többen szenvedünk az elhízástól, annak esztétikai és egészségügyi következményeitől. Látványos eredményt lehet elérni, de azért tennünk kell.

Az életmódváltással mellőzzük életünkből azokat az élelmiszereket, amelyek a hízást okozzák, és bármennyire is nehéz, de rávesszük magunkat a mozgásra, mert tudjuk, hogy csak verejtékes munkával szabadulhatunk meg a ránk rakódott feleslegtől.

Vagy…

Vagy pedig az ember elkezdi használni a fejét és megpróbál kieszelni valami olyan lehetőséget, amely mozgás nélkül is látványos fejlődést eredményez.

Így a karácsonyi eszem-iszomok közepette különösen nagy szükséget érzünk valami gyors megoldásra. A gyors persze nem azt jelenti, hogy pillanatok alatt lefogyunk, hanem azt, hogy valamit ügyeskedünk.

A régi korok divatjában is használatosak voltak olyan darabok, amelyek az optikai tuningot segítették. Jusson csak eszünkbe a fűző. A már ókorban is ismert elszorító eszköz a 13-19. század között a nőiesség kifejezésének klasszikus darabaja volt. Ha csak alkalmanként viselték volna, nem is lett volna gond, de a fűző általános viselete volt a nőknek, amely azonban olyan szorosan volt meghúzva a testükön, hogy a belső szervek kénytelenek voltak átrendeződni a szorítás hatására. A gyakori használattal nemcsak arra az időre lehetett a nők derekát átrendezni, hanem ténylegesen megváltozott a női test.

Az optikai tuning ma is ugyanúgy működik. A fűző ugyan évszázadokon át épp a nőiesség darabja volt, de amikor a nők fellázadtak az őket ért szó szerinti elnyomás ellen, vagyis a fűző viselete ellen, akkor kezdték elhagyni a darabot, sőt, akár el is égették. Mára a fűző csak a kosztümös filmek viselete, valamint a menyasszonyi ruhák tartozéka, de nem kötelező viselet. Sőt az orvos által javasolt fűző gyógyászati segédeszköz, amelyet van, akinek érdemes viselnie, de egyáltalán nem az alakformálás a célja, hanem a tartás javítása.

A fűző, mint ruhadarab tehát feledett ruhadarab, azonban helyette van valami, ami talán nem annyira egészségtelen és nem is annyira fájdalmas ruhadarab, mint a fűző, ám mégis a hasat, és az oldalunkon éktelenkedő háj elsimítását segítő ruhadarab. Az alakformáló fehérneműk is arra hivatottak, hogy elrendezzék azt, amit magunkra szedtünk, és nem tudtunk/akartunk megszabadulni tőle. Talán kevésbé drasztikus módon szorítják le a nem kívánatos zsírréteget a testünkön, de a látszatra jótékony hatás mégsem egészséges. A fűzőnél talán kíméletesebben, de ugyanúgy összeszorítják és át is rendezik a belsőségeket az alakformáló fehérneműk. A szépségért meg kell szenvedni elvből kiindulva az alakformáló ruhák egyáltalán nem kényelmesek. Ami pedig nem kényelmes, azt nem is jó viselni. A push up melltartók és a magassarkú cipők is fájdalmas, kényelmetlen, gyakori használat mellett a test torzítását szolgáló darabok. Ha nem mindennapos viseleteink, akkor nem árt az egészségnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)