Jump to content

Készülj a hidegre és csapadékra néhány alapdarabbal

2018. 11. 19. 19:00

Kegyes volt eddig velünk az ősz. Nemcsak hogy nem volt hideg, de kimondottan természetbe csábított az időjárás. Sok esetben még csak a vastagabb ruházatra sem volt szükség. Tudtuk azonban, hogy ez az állapot véget érhet.

A tél közeledtével előkerültek a vastag, téli öltözékek. Nem volt túl sokszor eddig szükségünk rájuk, hiszen sem hideggel, sem csapadékosabb időjárással nem találkoztunk mostanáig.

A sálnak már juthatott szerep, hiszen többen már talán kisebb, nagyobb torokfájáson is túl vagyunk, de fájdalom nélkül is érdemes a nyakunkat megóvni. Arról nem beszélve, hogy a sálak nemcsak a hideg elleni védelmi funkciójukat tölthetik be, hanem kiváló stíluselemei lehetnek az öltözékünknek. A nagy, színes, pihe-puha sálak mindennapos darabjai őszi és téli viseletünknek, alkalomadtán pedig még fejvédőként is megállják a helyüket. Az ősz annyira kedves volt most hozzánk, hogy számtalanszor kínálta a napsugarakat és mi fürdőzhettünk benne. Ezután is biztos lesz még ilyen alkalom, úgyhogy a táskánk tartalmát kiegészítheti ősszel és télen is a napszemüveg ugyanúgy, mint nyáron. A sál és napszemüveg kombinációja minden értelemben beválthatják a hozzájuk fűzött reményeket: védenek és öltöztetnek.

Locspocs időszakban még nem volt részünk az idei ősszel, de talán a csapadékosabb időjárás még csak ezután következik. A klasszikus csizmák nem mindegyike vízálló, úgyhogy előkerülhetnek a gumicsizmák, amelyek évek óta divatban vannak. Valószínűleg azért, mert hasznos viseletet és védelmet jelentenek sáros, nedves időben. Kedveltségét nemcsak ez adja, hanem az is, hogy gyakorlatilag boka gumicsizmát ugyanúgy vásárolhatunk, mint térdig érőt, ráadásul nagyon sokféle mintában, színben kapható darabbal gazdagíthatjuk cipőállományunkat. Eredendően nem túl meleg darabok, de vastag zoknival viselhetőbbé tehetők, és természetesen beszerezhető bélelt változatuk is, így meghosszabbítható a gumicsizma viselési ideje. Gumicsizma hordása sem késztet arra, hogy pocsolyákban dagonyázzunk, de mennyivel nagyobb biztonságot ad, hogy bátrabban elmerülhetünk a vizes útszakaszokon és nem kell a vizes csizma hátrányaitól tartani.

Meglehet, hogy nem tartozol a gumicsizmák kedvelői közé, de még csizmába sem szeretnéd bújtatni a lábaidat. A vékonytalpú cipők ideje azonban november vége felé mégiscsak leáldozóban vannak, így a vastagabb talpú lábbelik nagyobb teret kaphatnak. Ebben az évben ráadásul divatosak és elérhetők ezek a darabok. Az alacsonyabbak számára kiváló lehetőség arra, hogy kicsit magasabbnak tűnjenek, mégse magas sarkakon billegjenek, ráadásul a vastagabb talp nagyobb védelmet is nyújt.

Szóba került a gumicsizma, mint a láb vízhatlan viselete, de a felsőtestünket sem árt valamivel védeni. Vastag kabát ide vagy oda, bizony nem mindegyik vízálló. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a vastag kabátunk teljesen átázik, mire beérünk a munkahelyünkre. Érdemes beszerezni esőkabátot is, amely megfelelő védelmet nyújthat, és még stílusos is. Egyre nagyobb erre az igény, és ezt felismervén egyre több helyen lehet beszerezni vagány felnőtt esőkabátot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)