Jump to content

Hasznos vagy mégsem az a híres fekete maszk?

2018. 11. 08. 19:00

Nem olyan nagy újdonság, hogy a divattrendek változnak, és mindig igyekeznek valami újjal megjelenni a piacon. A szépségipar gyorsan változó trendjei között van, ami nagyobb sikert és feltűnést kelt.

Az elmúlt időszakban talán sokaknak feltűnt, hogy a fekete maszk mennyire meghódította a médiát és a szépségipart is. Már a televízióban látható reklámokban is hirdetik, és videók demonstrálják, hogy milyen tisztításra képes ez az anyag. A fekete maszk ereje és népszerűsége abban rejlik, hogy az arcra felkenve állítólag minden elhalt hámsejtet eltávolít, és pontosan ezt teszi a mitesszerekkel, egyéb szennyeződésekkel is.

Sokan küzdenek a mitesszerekkel és ez bátorítja az embereket arra, hogy az ilyen csodakészítményeket kipróbálják.

A fekete maszk az aktív széntől fekete. Annyira csodaszerként tekint rá manapság a szépségipar, hogy már mindenbe beleteszik. Valójában az, hogy most használjuk, nem egy új találmány, hiszen az aktív szenet már régebb óta használjuk emésztőrendszeri problémák kezelésére. A kozmetikumokban azonban még csak most találták meg az aktív szén helyét. A fekete maszkban található aktív szénnek azt a tulajdonságát használják fel, hogy a szennyeződéseket magához vonzza, és még a felesleges zsírral is ezt teszi. Ettől lesz az arcbőr, a pólus igazán tiszta.

A fekete maszk ötlete Japánból származik. Mivel a japánok szeretik ápolni és védeni a bőrüket, így hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a fekete maszk ugyan agresszív a mitesszerekkel és a szennyeződésekkel szemben, de emellett védi az arcbőrt.

Nos, aki próbálta már a fekete maszkot, talán mást várt a terméktől. Hatékonyságra, de emellett kíméletes arctisztításra vágyott, ám mást kaphatott. Ugyan valóban távolított el a maszk némi mitesszert (vagy egyet sem), de annál több az arcon található piheszálat is. Lényegében legyantázták a saját bőrüket. Sokan panaszkodtak arra, hogy nehéz eltávolítani az arcmaszkot, és ez még akár fájdalommal is járhat, ugyanis a pehelyszálakon túl a felső hámrétegtől is megszabadulhat az ember, ezzel együtt szennyeződéseket is eltávolítja így a maszk. Ezzel az a gond, hogy akár súlyos sérüléseket is okozhat a bőr érzékeny területein a maszk. A piheszálak eltávolításával később erősebb szőrszálak jelenhetnek meg az arcon, amely egyáltalán nem kívánt jelenség. A fekete maszkos kezelés után bőrirritáció jelentkezhet, vagyis nem szebbé, feszesebbé és tisztábbá válhat az arcbőr, hanem sebessé, gyulladttá.

Nos, nem mindenki számára okoz olyan rémes élményt az aktív széntartamú fekete maszk. Tény azonban, hogy sok videóban azt demonstrálják, mennyire fájdalmas a termék eltávolítása. Úgy tűnik, hogy ez is el van ferdítve és túlozva?

 

Természetesen a komoly aknés arcbőr számára akár még kiegészítő kezelésként is jól működhet, és lehet ezzel kísérletezni, de hosszú távú használata semmiképp sem javasolt. Senki nem mondja azt, hogy az arc egész területén kötelező használni a fekete maszkot, hiszen sokaknak a T-zóna az, ami a legkritikusabb, tehát elegendő lehet, ha csak oda kenjük fel. Onnan eltávolítani is sokkal kíméletesebb.

Ha netalán a fekete maszk eltávolít néhány mitesszert, akkor sem tűnik el a pólus, talán kissé összehúzódik, mert kiürült, de a tátongó üres pólus sem szebb semmivel, ráadásul még a fertőzésnek is jobban ki van téve így a bőr.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com, pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=wQdTzMMTqKo)