Jump to content

A konty, amely feldobhatja a megjelenésünket, de a férfiakét is?!

2018. 10. 30. 19:00

Ami elsőre feltűnik bárki számára, ha meglát minket, az biztosan a hajunk. Ha nem is fektetnek nagy hangsúlyt annak mustrálására, mégis sokat jelent, hogy milyen a frizuránk. Feltűnést akkor keltünk, ha nagyon szép, vagy valami extrémet villantunk, szokatlan frizurával rukkolunk elő.

A nők éke szokott lenni a hosszú haj. A tincsekkel annyi mindent lehet kezdeni. Vétek lenne, ha megelégednénk azzal, hogy mindig lófarokban viselve hordjuk. Az egyenes szálút hullámossá lehet tenni, a göndör vagy hullámos hajat, ki lehet egyenesíteni. Ma pedig már ezekre a lépésekre annyi lehetőség adódik, hogy otthon is meg tudjuk valósítani. Ha sokszor van a haj egyszerű lófarokba fogva, akkor még a haj kiengedése is változatossá teheti a hajviseletünket. Videók számtalan sora mutat be jobbnál jobb lehetőségeket arra, hogyan lehet gyönyörű kontyokat és fonatokat készíteni. Nemcsak alig kell valami ahhoz, hogy gyönyörű frizurákat készíthessünk, de olyan változatossá lehet tenni a napjainkat és a kinézetünket is. A gyakorlatnak köszönhetően pedig egyre újabb és újabb fonatokat és kontyokat tudunk akár saját magunknak is elkészíteni.

Annyira egyszerű, nem? A fonatok arra adnak lehetőséget, hogy egyszerre legyen kellemes hétköznapi viseletű a frizuránk, mégis stílusos. Egy jó frizura öltöztet és akár minden nap újat tudunk magunkból mutatni.

A férfiak számára mindez lehetetlen. Általában rövid a hajuk és azt csak úgy tudják kicsit variálni, hogy hagyják jobban megnőni a hajukat vagy épp kicsire vágatják. Sokan talán éppen ezért manővereznek a szakállal, bajusszal. Talán ezért is lehet olyan nagy divat, hogy minden pasinak nagy szakálla van?!

A hosszú hajú férfiak ideje már lejárt. Legalábbis azt hinnénk. Volt időszak, amikor nagy divat volt, ma a hosszú haj helyett a nagy szakáll hódít. Sok nő egyáltalán nincs oda a dús és hosszú szakállért, és talán inkább a hosszú hajra szavazna. Vajon a férfikontyról mi a vélemény?

A férfi hajviseletben ugyanis feltűntek azok, akik megunták az egyszerű rövidre vágott frizurát, de az oldalra fésült, rakoncátlan tincsekkel sem akarnak birkózni, ezért férfikontyot viselnek. Nem olyan újdonság a man bun, vagyis férfikonty, amelynek az a lényege, hogy a rövid és hosszú haj keverékéből jön létre, ugyanis az oldalt felnyírt haj mellett a fejtetőn megmaradt hosszabb tincseket konttyá fogják össze. Ez a frizuradivat meghódította a világot, és lehet kapaszkodni. Aki ugyanis nem rendelkezik a kontyhoz elegendő hajhosszal, azok beszerezhetnek akár felcsatolható férfikontyot is. A nem felnyírt, hosszú hajból ugyanúgy elkészíthető a férfikonty, és a profiknak elég néhány másodperc ahhoz, hogy kontyot készítsenek magukhoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, https://flic.kr/p/RLqr7L | videók: https://www.youtube.com/watch?v=6kS8en6Dcic, https://www.youtube.com/watch?v=gEOJ66UUNKM, https://www.youtube.com/watch?v=zzgGFVJ_dXY)