Jump to content

Fazonban, méretben és színben is pipa

2018. 10. 29. 19:00

Mindenki szeretne sugárzóan kinézni, és ha meg is találjuk a méretében és fazonjában is kiváló darabot, nagyot lehet rontani a kinézetünkön, ha az színben egyáltalán nem hozzánk illő. Honnan tudhatod, hogy számodra mi az előnyös színválasztás?

Jártál már úgy, hogy úgy érezted magad öltözékedben, testedben és lelkedben is, hogy ma nagyon jó vagy, és a többség tényleg ezt is látta benned, mert adott a magabiztosságod olyan kisugárzást, amivel ezt valóban meg is teremtetted, de akadt valaki, aki azt mondta, hogy minden tuti rajtad, csak a színválasztás nem jó, mert öregít. Való igaz, hogy az igazán nyerő megjelenéshez szükség van az ízlésen, ruhán kívül jó színválasztásra is. Gondot okoz, hogy melyik a számodra megfelelő árnyalat? Segítünk.

A színeket árnyalataik szerint a négy évszak valamelyikébe sorolják, így a divatban megkülönböztetünk ősz, tavasz, tél és nyár típust. A meleg típusú a tavasz és az ősz, a hideg típusú pedig kizárásos alapon a nyár és a tél. Most már csak azt kellene tudni, hogy te melyikbe tartozol. Ha ugyanis az megvan, akkor annak megfelelően a hideg, vagy a meleg színek állnak jól.

Vegyük sorra! Az ősz típusúak bőre sárgás, vagy legalábbis meleg alaptónusú, azaz nem rózsaszínes a bőr. A haj jellemzően barna, vörösesbarna, esetleg néhány arany tincs is feltűnik. A szemeket illetően inkább barna és zöld, inkább meleg színű. A tavasz típusúak bőre világos, barack árnyalatú, a hajuk is szőkés, világosbarna és a szemük is világos, de nem hideg tekintetűek.

Ha az ősz vagy a tavasz típusba tudtad magad sorolni, akkor mindenképp a meleg színek állnak neked jól. Ha tavasz típusú vagy, akkor a virágos élénk színek kitűnően passzolhatnak hozzád. Te vagy a rózsaszín és a piros árnyalata is dögösen állhat. A zöld, a kék is üdítően néz ki rajtad. Amit azonban el kell kerülnöd, az a nagyon erőteljes színek és a túl sötét tónusú színek. Ha ősz típusú vagy, akkor a tipikus őszi színekkel nézhetsz ki a legjobban, így akár a vörös és a narancssárga is az lehet, ami kiadja igazi szépségedet.

A tél típusba tartozók bőre nagyon világos, vagy épp ellenkezőleg, nagyon barna. Jellemző a sötétbarna haj, de akár szürkébe vagy fehérbe hajló szőke is lehet. A szemszín is inkább barna, de még inkább kék vagy zöld. A nyár típusúak bőre szinte már porcelános hatású, az alapja mégis rózsás. A haj világos, szőke vagy világosbarna és a szem is világos.

Ha ez utóbbi kettő típus valamelyikébe soroltad be magad, akkor a hideg színek állnak jól neked. Ha nyár típusú vagy, neked jól állhat a fekete és a szürke is, de utazhatsz színesebben is, ugyanis a zöld, a rózsaszín, és a lila is kiváló választás lehet. A lényeg, hogy hideg tónusú színt válassz. Ha a tél típusúak táborát erősíted, akkor ugyancsak a hideg színek állnak jól. Neked nem kell visszafogni magad a színek terén, ugyanis remekül mutathatsz élénk színű viseletben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=PnJZq797Giw)