Jump to content

50 felett is igényesen, ízlésesen

2018. 10. 16. 19:00

Tetszik vagy sem, minden nappal öregszünk. Gyermekkorban ennek semmi jelentőséget nem tulajdonítunk, de az évek számának gyarapodása és főleg a kerek évek betöltése felnyitja a szemünket, hogy mennyire szalad az idő.

Kesereghetünk azon, hogy már harminc, negyven, ötven stb. évesek vagyunk, valójában hálásak lehetünk azért, hogy megértük az adott kort. Sokaknak ugyanis nem adatott meg. Gondoljunk csak vissza a legutóbbi osztálytalálkozónkra, amikor az összegyűlt régi osztálytársak közül néhányan nem tudtak jelen lenni. A távolság, egyéb elfoglaltság mellett azonban már olyan is előfordul, hogy azért nem jelenhetett meg a találkozón, mert elhunyt. Sokakra jellemző, hogy a kerek évszámokat nehezebben élnek meg. A nagy szülinapi ünnepség sem tudja annak a nyomasztó gondolatot elnyomni az ünnepeltben, hogy telik az idő. Az ötvenedik születésnap pedig még kerekebb, mint bármelyik másik, hiszen az emberi életet nagyjából száz évhez mérjük, és az öven ennek a fele. Ötven évesen már leéltük életünk felét, és már nem a gondtalan gyermekkor vár ránk, hanem a nehezebb mozgás, az egyre több betegség megjelenésére számítunk. Gyermekeink már elhagyják a családi fészket, amit nem biztos, hogy jól élünk meg. Persze, ez az élet rendje, de a mindig zajos, mozgással teli élet megszűnhet, ha a gyerekek kirepülnek a családi fészekből. Természetesen megajándékozhatnak unokákkal, és a boldogság egy újabb fokára emelhetik az életet.

Ötven évesnek lenni egyáltalán nem azt jelenti, hogy megöregedtünk, hiszen még sok lehet hátra, de nem mindegy, hogy mennyire engedünk teret annak az érzésnek, hogy eltelt felettünk az idő. Ötven évesen még munkában aktív emberekként élünk, így valahol már biztosan szükség van ránk. A munkán túl persze ott a család, a barátok, és találni kell hobbit is, amiben kiteljesedhetünk.

Az sem mindegy, hogy mennyire foglalkozunk saját magunkkal. A rendszeres testmozgással, a kornak megfelelő frizurával és öltözködéssel jócskán fiatalítani lehet megjelenésünkön, de vitalitásunkban is sokkal fiatalabb korosztályhoz tartozóként ítélhetnek meg. Egy bizonyos kor fölött sem kell idősnek éreznünk magunkat. Nemcsak fiatalon szükséges az öltözködésre gondot fordítani, hanem idősebbként is. Mindenkinek vannak előnyös és kevésbé előnyös testrészei. Az utóbbit szívesen rejtjük el, ötven felett ezt még inkább alkalmazni szükséges. Ezzel összhangban pedig ki lehet emelni az előnyeinket. Ehhez mérten érdemes újabb darabokat beszerezni. Bátran lehet újdonságokkal kísérletezni, amely fazonjában és anyagában is lehet újdonság. Egy színes darab, egy vagány kiegészítő sokat dobhat úgy a szetten, hogy közben megmarad elegánsnak, divatosnak, a figyelmet is felkelti, de cseppet nem kihívóan.

Fiatalként talán mindenki átélt olyan korszakot, amikor kedvelte a kihívóbb ruhadarabokat. Ezt idősebbként nem vállaljuk be, hacsak nem szeretnénk magunkat nevetségessé tenni. A nagy, eltúlzott ruhamérettel hiába igyekszünk leplezni itt-ott súlyfelesleget, sokkal előnytelenebb hatást kölcsönözhetnek. Nemcsak a fiatalok sajátja az, hogy passzos, szűk ruhákat viselnek. Ötven felett is előnyösebb lehet a számunkra megfelelő fazon és méret. Egy övvel kiválóan lehet játszani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)