Jump to content

Körmös őszi trendek

2018. 10. 11. 19:00

Az igényességünk mindenben kifejeződhet, vagyis oda kell figyelnünk a személyes higiéniára, az öltözködésre is. Ez a nők és férfiak esetében is alapvető elvárása és igénye is.

Az ápolt kéz és körmök ugyanúgy az igényességünkről árulkodnak, mint az egészségesen fénylő hajunk, testünk egészsége, vagy az öltözékünk. Azonkívül sokkal jobb olyan testben élni, amiben jól érezzük magunkat, mintha elégedetlenek lennénk. Egyáltalán nem elhanyagolható tehát, hogy milyenek a körmeink. Festés nélkül is lehet egészséges és ápolt a kezünk, a körmeink, de nagyon sokan költenek arra, hogy még szebbé tegyék körmeiket. A körömfestés és a műköröm építése történhet házilag, vagy szakember segítségével, de a divatot ebben is igyekszünk követni.

Az ősz ránk köszöntött, ezzel együtt megjelentek azok a színek és minták, amelyekkel a körmeinket divatosan lehet ékesíteni. Az ősznek megvannak a maga tipikus színei, amelyhez a divat minden irányzata általában vissza szokott kanyarodni, ám biztosak lehetünk benne, hogy olyan kombinációk kihozhatók ezekből a színekből, amely feldobják a körmöket. A fák leveleit idéző, őszi színpompába öltöztető árnyalatok adják az idei őszi körmök színét is. Mégsem lesznek unalmasok, ugyanis annak csillogó és matt, valamint ugyanannak a színnek halványabb/sötétebb árnyalatait is fel lehet használni. A természetes, visszafogott színeket jól lehet kombinálni a vadítóbb és sokkal élénkebbekkel, így az összhatás egyedi és tetszetős lesz. A matricákkal, kövekkel való díszítés további egyediségre ad lehetőséget.

Ősszel sokkal nagyobb igényünk van a rikító színek mellőzésére, a melegebb színekre vágyunk. Habár a virágok főképp tavasszal és nyáron nyílnak, mégsem kell a virágmintákat hanyagolni ősszel sem a körmeinkről. A virágmintás köröm mellé a többi ujjunk vöröses-barnás színével kiemelik a virágokat. Némi csillámmal pedig még az egyszínű is sokkal érdekesebbé válik.

A vörös alap őszi színünk, de a bordóval is látványos körmöket érhetünk el. Ha a bordó képviseli az alapszínt, akkor az egyik körmünk bátran kaphat halvány alapot, amelyen jól érvényesül egy tulipán minta. A vörös az őszi körömtrend egyik meghatározó színe, bátran használjuk más, lágyabb színekkel. Nőies és kecses a látvány. Erősebb és élénkebb vörösben is pompázhatnak körmeink, de ügyelni kell arra, hogy ha mintát is szeretnénk, az visszafogott színű legyen.

A vörösesbarna matt változata is lehet alapszínünk és ha arra arany vonalazás vagy pöttyözés kerül, akkor nemcsak látványos, de elegáns megoldást kapunk.  

A barna meleg és természetességet adó szín. Ha már a barnával alapozunk, nagyon jól mutat bézs kombinációjával. A mintát adhatják pöttyök és falevelet utánzó minták.

A szolid és az ősz divatszíne lehet a olajzöld, amely önmagában unalmasnak mondható, ám ha arra kellemes rózsaszín virágok és sötétzöld levelek kerülnek, akkor látványossá, vidámmá teszik kezeinket.

A sötét lila kiemelkedik az unalmasból. Más színnel nem is muszáj keverni, de gyönyörű eredményt érhetünk el, ha az alap lilánktól világosabb lila kapja a mellékszerepet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)