Jump to content

Rétegekben a lehetőség

2018. 09. 24. 19:00

Talán már többen azt várták, hogy az őszbe nyúló nyár végre enyhüljön, vagyis ránk férne már egy kis hűs. Azt is tudjuk, hogy az ősszel mindenképp megérkezik ez az idő, így a rövid és lenge ruhákat talán már el lehet pakolni, jöhetnek a vastagabb darabok.

Az ősz még csak most kezdi nyitogatni szárnyait. A nappalok érezhetően és látványosan rövidülnek, de a hőmérsékletben még inkább a nyárhoz közelítettünk. A nappalok nyárias melegsége nem mindenkit mozdított abba az irányba, hogy elpakolja a nyári ruhákat és az őszi-téli kollekciója kerüljön előtérbe. A nappali melegben nehéz elviselni a hosszú ruházatot, azonban a reggelek és az esték már megkövetelték a rétegesebb öltözködést. Úgy tűnik, hogy a következő napokban sokkal inkább a normális, ősszel megszokott időjárást tapasztalhatunk, ami nem azt jelenti, hogy napsütésben nem lehet részünk, azonban már nem kell tikkasztó hőséggel sem számolnunk. A reggelek és esték kimondottan hűvösebbek lehetnek, ezért olyan ruházatot kell magunkra venni, ami a reggeli hidegben megvéd, de napközben meg tudunk szabadulni egy-két darabtól, ami melegít. Elkezdődött tehát az az időszak, amikor több rétegbe burkolózunk, hogy minden körülmény között komfortosan érezzük magunkat.

Mennyivel jobb egy kényelmes darabot viselni, mint több, egymásra húzott ruhát? Ennek az időszaka köszönt ránk, de még mindig jobb, mintha fázni kellene.

A réteges öltözködésnek egyáltalán nem az a lényege, hogy olyan plusz ruharétegeket viselj magadon, amelyben a puszta lét, de a mozgás még inkább kellemetlen. A rétegeknek azt a célt kell szolgálniuk, hogy megvédjenek a hidegtől, és ha már megtette a szolgálatát, akkor könnyű úton megszabadulhass attól, hogy visszanyerd komfortérzetedet.

Az alsó öltözéket a fehérneműn kívül egy nadrág jelentheti (nagy hideg esetén az alá harisnya is húzható), szoknya vagy ruha esetében pedig alapvetően harisnya (vékonyabb, vastagabb, időjárástól függő) viselhető. Tehát az alsó öltözékkel van a legkevesebb gond.

A hűvösebb idő beköszöntével azonban felül már lehet bonyolítani és rétegezni a viseleteinket. A nagy hidegben akár egy trikót, egy szűkebb felső is kerülhet a következő réteg alá. A felette lévő réteget jelentheti egy hosszú ujjú ing, amely vékony ugyan, de ha afelé egy blézert veszünk fel, akkor már pont kellemes a viselet. A blézertől könnyű megszabadulni, ha az időjárás úgy hozza, nem borzolja fel a hajunkat feleslegesen, de csinos, nőies megoldást kapunk. Nadrághoz, szoknyához kiváló választás lehet. Nem véletlenül kerül elő minden ősszel sok hölgy ruhatárából a rejtett tartalék, a blézer. Élj bátran vele.

Az ing felé ugyanúgy felvehető egy pulóver vagy egy kardigán is, egyes ruhák alá szintén kiváló plusz réteget jelenthet.

Bármilyen meglepő, a nyári ruháidat még nem feltétlenül kell mellőznöd ősszel sem, hiszen ha alá egy hosszú ujjút veszel fel, vagy felé blézert, akkor tovább hordhatod a hűvösebb időszakban is. Természetesen már jól jön a harisnya, akár a vastagabb változata is. Sőt, a nyári ruha betöltheti a tunika szerepét is, így alá sztreccs farmert vagy cicanadrágot is húzhatsz. Egész más hatást kelt, mintha nem is ugyanaz a darab lenne, jól variálható.

Nemcsak a felső öltözékek öltöztetnek, de egy sál is kiválóan melegít, mindemellett olyan szuper kiegészítő, amely véd és öltöztet egyaránt.

Az őszt és a hűvösebbet nem kell tragédiaként megélni, kimondottan jó összeállításokkal lehet utcára lépni. Arra érdemes ügyelni, hogy az öltözék színei harmonizáljanak egymással. A vastagabb holmikat bátran lehet kombinálni a könnyebb anyagokkal. A színek mellett a mintákra is ügyelni kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)