Jump to content

Védelem az égi áldás ellen

2018. 09. 20. 19:00

Az őszből még csak annyit tapasztalunk, hogy érezhetően rövidülnek a nappalok, és reggel, valamint estefelé már felfér egy vékony felső vagy kabát is. Hamarosan azonban az esős időszakra is számíthatunk.

Ha két kézzel is hadakozunk dolgok ellen, bizony, az időjárás irányítására nincs ráhatásunk. Tetszik, vagy sem, a nyakunkon az ősz, ezzel együtt pedig beköszönt az esősebb időjárás is. Akik autóval közlekednek is tapasztalhatják az esős idő hátrányait – koszos autó, sáros autókárpit –, de akik gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel járnak iskolába, munkába, fokozottabban érzik az eső adta kellemetlenségeket. Van arra jó megoldás, hogy ne bőrig ázva érkezzünk, bárhová is megyünk, de most már időszerű lesz gondoskodni valamilyen eső elleni védelemről.

A legtöbbek táskájában ott lapul egy esernyő. Sokan választják a táskába elrejthető, picire összecsukható esernyőt, amely mindig velünk van, így ha egyáltalán nem várunk esőt, de az időjárás mégis megtréfálna, akkor laza csuklómozdulattal kirántjuk a mindig táskákban rejtőző védelmi eszközt és már eshet is az égi áldás. Nagyon sokféle mintájú esernyő lehet az őszi öltözködés állandó kiegészítője. Érdemesebb a drágábbak közül választani, ha nem csak az őszt szeretnénk átvészelni azzal a darabbal. A tapasztalat ugyanis az, hogy az ár nagyság a minőséget is képviseli.

Van, aki esküszik az akár sétapálcaként is használható, nem összecsukható esernyőre. Stabilabb, masszívabb darabok kerülhetnek így a kezeink közé. A mintázat szintén nagyon eredeti és akár bohókás, színes lehet, hogy az esős, borongós napokba is belevegyüljön némi vidámság. Ezzel az esernyőtípussal csak az a gond, hogy olykor késztetést érzünk arra, hogy letámasszuk, amikor mindkét kezünkre szükségünk lenne. Ez az egy mozzanat pedig arra ad lehetőséget, hogy bárhol támasztottuk le esernyőnket, azt itt is felejtsük. Nem mintha egy összecsukható esernyőre ez nem vonatkozna.

Szeretjük vagy sem az esernyőt, mégis nagy szolgálatot tesz eső elleni védelemben. Sőt kimondottan jó kiegészítőként is funkcionálhat, hiszen lehet egyedi, stílusos. A másik megoldás azonban sokkal inkább azoknak megfelelő, akik kerékpárral közlekednek. Az esőkabátról van szó. Nem szívesen csorbítjuk megjelenésünket esőkabáttal, pláne, ha gondosan összeválogatott szettről van szó, azonban ha biciklire ülve kell közlekednünk, és így kell az esőtől megvédenünk magunkat, még mindig az esőkabát a praktikusabb. Esernyőt fogva sokkal nehezebb biciklizni (bár nem kivitelezhetetlen). Esernyővel azonban még a gyaloglás is bonyolultabb akkor, ha a másik kezünk is foglalt. Egyik kézben az esernyő, másikban a szatyor, és ha zsibbadnak a végtagok, csak nagy tortúra árán lehet megcserélni a kézben levőket. Az esernyővel való közlekedés nemcsak kerékpározáskor nehezebb, hanem gyaloglásnál is, hiszen figyelni kell az utca forgalmára, és olyan nem várt akadályokkal is számolni kell, mint kerítés, faág. Az esernyő védelmében pedig nem mindig látjuk a forgalmat, így nagyon figyelni kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)