Jump to content

Őszi fejfedő, vagyis őszi frizuratrendek

2018. 09. 19. 19:00

Minden szezonnal változik a divat. Nemcsak anyagában, fazonjában, de színeiben is, hiszen igazodik az évszakhoz. Az igazi őszbe hajló időszaknak már lehet érezni a szelét, és ennek megfelelően öltözködünk.

Ám nemcsak a ruházkodásban van változás minden évszakban, hanem a körömfestés, smink és frizura divatjában is. A rövid hajúak frizuralehetősége adott, vagyis hosszabbra varázsolni csak mű megoldásokkal lehet, de a fazonnal és a színnel jól lehet trükközni és játszani. Ha pedig már az őszbe megyünk, akkor talán tényleg ideje egy kis újításnak. Íme, néhány divatos megoldás rövid hajúak számára:

A rövid haj nem feltétlenül kölcsönöz fiús külsőt. A függöny frufrus hajviseletet fülig érő hajból készítik el. A tépett fazonhoz a középen elválasztott és függönyként szétválasztott frufrut kell elképzelni, amely vagány, mégis nőies külsőt ad, ráadásul az ősz legnagyobb rövid hajú divatja.

Volt már divat, és úgy látszik visszatér az elöl hosszabb, hátul rövidebb frizura, amit ha nem középen választunk el, akkor még extravagánsabb külsőt ad.

A frufrus pixie ugyan rövid, mégis dögös és nőies. Nemcsak egyenes hajból készíthető el, hanem a göndör hajból legalább olyan jó lehet. A szív, a szögletes arcformához illó, igazán szexi, de a kerek archoz is jól mutató haj. A pixie tépett változata ugyancsak vagány lehet és ha oldalra seperjük a hajunkat, még változatosabb. A pixie-nél maradva, a kicsit hosszabb, fül alá éppen hogy érő, középen elválasztott kócosabb kivitel is vadító. Az arcot optikailag nyújtó hajviselet.

A kerek arcúak számára nemcsak előnyös, az arcot nyújtó vállig érő, befelé szárított, középen elválasztott frizura, hanem nőies eleganciát ad. A középen elválasztott long bob, amelyik oldalt rövidebbre vágott, ugyancsak nyújtja az arcot. Nemcsak divatban maradt, de a szögletes és kerek arcformához kiválóan illő frizura.

A nem is teljesen rövid, nem is túlbonyolított frizurát az állig érő, elöl hosszabb frizurát jól lehet variálni, egyik oldalról a másikra dobálni, fonatokat rakni bele, és mindez nőies, divatos, természetes.

A félhosszú, hosszú haj szempontjából is lehet őszi újításokat kezdeményezni. A fül alatti hajhossz, a leritkított frufruval olyan karakteres arcot ad, hogy az ősz kedvence vált belőle.

A frufrutól sokan tartanak, pedig hódítanak. Nemcsak a rövid, félhosszú frizura esetében, hanem a hosszúnál is. A lazán oldalra sepert frufru a hullámos hajhoz igazán jól illő.

A hosszú hajúak talán épp most gondolják át, hogy megszabadulnak néhány centitől, hiszen előbb vagy utóbb beáll a sapkás szezon is, és hosszú hajjal még nehezebb bánni, de az is lehet, hogy inkább a változtatás iránti igény miatt gondolkodnak új frizurán.

A hosszú hajnak sem kell unalmasnak lennie, és mindig copfban alá lógnia. Ősszel frissíteni lehet a hosszú hajon is, ha fokozatos vágást kérünk.

Az ősz az újulás időszaka is lehet. Nemcsak a ruhatárunk nagyja cserélődik le, ideje hogy változtass kicsit a külsődön is egy nőies, vagány, mégis elegáns frizurával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)