Jump to content

Sminkkel és anélkül

2018. 09. 06. 19:00

Az emberi kapcsolatok minőségét is befolyásolja az, hogy mennyire adunk magunkra. A szép, divatos, drága ruha mit sem ér, ha az izzadság szagának ereje minden illúziót lerombol. A személyes higiéniának nem alapja a smink, vagyis nem mindenkinek.

Különbözőek vagyunk. Nemcsak a férfiak és nők között feltűnő a különbség, hanem a hölgyek között is jelentős lehet az eltérés. Elvárnánk, hogy mindenki adjon magára, főleg akkor, ha emberek közé jár, de ez mindenkinek mást jelent. Van, aki számára az igényességbe alapvetően beletartozik a műköröm, a smink, az utolsó divat szerinti öltözködés, ám azok is lehetnek dekoratívak és igényesek, akik nem feltétlenül a divatújság lapjai közül bújnak elő, öltözködésük mégis igényes. Szépségüket pedig csak kiemeli a természetességük, vagyis smink nélkül is boldogulnak a világban.

Aki számára elképzelhetetlen, hogy kilépjen az ajtón smink nélkül, talán nem is érti azokat, akik természetes valójukban léteznek minden nap.

A smink nélküli élet is élet. Sőt ez a kényelmesebb módja az életnek, hiszen értékes perceket lehet azon megspórolni, hogy nem a tükör előtt rakjuk össze egy szebb arcunkat. Nem arról van szó, hogy alkalmakkor nem jó érzés szebben kinézni, mint a rohanós hétköznapokon, de sokak szükségtelennek érzik azt, hogy órákat ilyen bíbelődéssel töltsenek. Az időtényezőn túl azonban az is a smink nélküli élet felé vezérelhet, hogy nem mindenki tud olyan ügyesen bánni a sminkeszközökkel. Nem elég csak megtanulni, hogyan kell bánni a szemöldökcsipesszel, a szempillaspirállal, azt sem árt tudni, hogy számunkra melyek az előnyös színek, sminktechnikák. Ha nem jól állítjuk össze az arcunkat, akár nevetség tárgya is lehetünk, vagy épp semmi szépséget nem fogunk sugározni annak ellenére, hogy időt áldoztunk erre.

Sokan emelik ki csak a szemüket vagy éppen az ajkaikat. A legelőnyösebb testrész kihangsúlyozása lehet jó, ha mértékkel és ügyesen teszi az ember, ám sokaknak a mindennapi élet részévé vált a smink. Még az, de a sok smink. Amíg a sminkelés természetes hatású, és messze áll a műnőségtől, addig nincs gond, ám ha a jóból is túl sok van, akkor nemcsak máshogy ítélnek meg, de a mindennapos smink még az arcbőrünkre nézve is káros lehet.

A smink lényegében egy maszk, amelyet minden alkalommal felveszünk, amikor kifestjük magunkat. Ha ez csak különleges alkalmakra szól, akkor helyénvaló, de a mindennapokban viselt smink árt az arcbőrnek. A sminktermékek nagy része dehidratálja a bőrt. Amennyiben naponta sminkel valaki, az azt jelenti, hogy annak eltávolításáról is gondoskodnia kell. Ennek hiányában arcbőre megsínyli a mindennapi gyötrelmet. Aki naponta sminkeli magát, szánni kell időt arra, hogy felvigye a kencéket a megfelelő helyre, és az eltávolítása is időt vesz igénybe. Mindezt teljes mértékben kihagyja az életéből az, aki nem sminkel. Duplán időspórolás, amit másra lehet fordítani.

A smink sokaknak ad önbizalmat, ám abba is bele kell gondolni, hogy ezt a képet otthon lemossuk magunkról. Akkor az önbizalmuk is eltűnik? Egy nő számára az egyik legnagyobb érték, ha elfogadja önmagát, mi több, ha szereti önmagát. Ha önbizalmunk a smink ereje nélkül is létezik, akkor van igazán helyén az önbecsülésünk.

Nemcsak az időn spórolunk, ha nem napi szinten kenjük-fenjük magunkat, hanem anyagilag is. A márkás, tartós, bőrtípusnak, tónusnak megfelelő termékek borsos árúak lehetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: https://flic.kr/p/9jSwju, https://flic.kr/p/8hqHHy, https://flic.kr/p/941Zgp)