Jump to content

Érkezik az ősz és vele a divatszínei is

2018. 08. 30. 19:00

Nyakunkon az ősz, és ezt már jócskán érzékelteti azokkal, akiknek gyerkőcei szeptembertől beülnek az iskolapadba. Már az éjszakák sem olyan forróak, mint voltak. Abban azért reménykedünk, hogy napközben még számíthatunk a nap sugaraira.

A szeptember közeledtével, a gólyák eltávozásával, az iskolakezdéssel mintha szigorú szabályokat követne az időjárás is, érezhetően hűvösebbek az éjszakák, már felfér egy kabátka, vékonyabb meleg öltözet. Jövő héttől már a gyerkőcöket is úgy engedjük el az iskolába, hogy legyen náluk melegebb felsőruházat is, hogy reggel ne fázzanak. Ahogy közeledik a szeptember, úgy érzékeljük az őszt is, és megváltozik az igényünk a ruhatárunkban is. Nemcsak arra gondolunk, hogy melegebb ruhadarabok is előkerülnek a szekrényből, és talán a ruhatárunk leltározásába is belekezdünk, hanem a nyárias színeket kezdjük elhagyni, és helyette előtérbe kerülnek az ősz színei. Ahogy változik a természet színe ősszel, úgy szeretünk öltözködésünkben is ahhoz igazodni.

Ha arra gondolunk, hogy következik az ősz, akkor azonnal a piros, a barna, a narancs, a sárga színre asszociálunk. Ezek a tipikusan őszi színek, és minden évben fel is tűnnek az őszi divatkollekció darabjai között.

Az idei ősz divatszínei a tipikus őszi színekkel operálnak, de ebben az időszakban viselhetünk a barnán, sárgán, pirosan kívül mást is. Erre fogunk most kitérni.

2018 őszén a kék színnel nem lőhetünk mellé. Igaz, hogy ez a szín nemcsak a most következő őszre érvényes, hanem általában is, ugyanis a kék nagyon jól kombinálható szín. A 2018-as divatnál maradva az úgynevezett Sargasso-tenger által ihletett kék lesz a favorit. Ez a fajta sötétkék valóban szinte mindenhez passzol. Majd meglátjátok!

Hazánkban nem ismert madárfaj a kvézál, azonban ez a színpompás, túlnyomó részben élénk zöld tollazatú madárka Guatemala nemzeti madara. Ez a kis madár ihlett meg a divatvilágot is, így a kvézálzölddel találkozhatunk ősszel.

Nem is kimondottan őszi, nem is olyan tüzes, élénk, mint az őszi természet színei, mégis divatos lesz a szürke, méghozzá a szolid, visszafogott, úgynevezett csendes szürke. Ugyancsak nagy szerencsénk van ezzel a színnel is, mert nagyon jól kombinálható feltűnőbb, intenzívebb árnyalatokkal is.

Az ősz azonban nem múlhat el a tipikus színei nélkül, és nemcsak a természetben, hanem az öltözködésünkben sem. A pipacspiros talán merészséget sugall, de a magyar nők számára kimondottan előnyös lehet. A tél típusba tartozó hölgyek merjék bátran használni, kombinálni, ugyanis vagány, izgalmas, élettel telivé válhat a megjelenésük. A piros egy másik árnyalatát képviseli a piros körte színe. Nem is kimondottan piros színről van szó, hiszen barnás, pirosas szín ez.

Az idei divatszínek nem mindenkinek tetszenek, és pláne nem mindenkihez illőek, éppen ezért érdemes azzal tisztában lenni, hogy számunkra viselhető, előnyös-e.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: houseofcomil.com, afmu.net | videó: youtube.com)