Jump to content

A kevesebb több lehet

2018. 07. 14. 19:00

Nem az anyagiakról fogunk ma beszélni, hanem az öltözködésről. Hány álmos reggelt töltünk azzal, hogy a szekrény állományát mustrálva igyekszünk az aznapra legmegfelelőbb öltözéket összeválasztani? És ez nem mindig tölt el örömmel.

Vannak közöttünk olyan emberek, akik imádnak mindenféle kiegészítőket variálni, azzal magukra figyelmet terelni. Az ilyenek öltözete sem feltétlenül visszafogott. Lehet extrém a kinézet a viseleten túl tetoválásokkal, extrém hajviselettel is. Mások azonban sokkal jobban kedvelik a természetességet, a minimalizmust talán az otthonukban, életmódjukban ugyanúgy, mint kinézetükben.

Egy nő ruhatára olyan darabokból is áll, amelyhez szinte sosem nyúl. Ha egy darabot kedvelünk, abból szinte biztos, hogy megpróbálunk többféle színben is beszerezni, betárazni, hogy legyen mihez nyúlni. Ilyen alapon mindenből van több darabunk, csakis a biztonság kedvéért. Ugyanez a helyzet a cipőkkel, táskákkal, kiegészítőkkel is. Nekünk nem elég csak egy pár csizma, egy szandi, egy magassarkú. Figyelni kell a színre, a stílusra és számításba kell venni a hangulatunkat, valamint a kényelmet is.

Gondolj csak vissza legutolsó utazásodra. A bőröndödbe pakolt ruhák hány százalékát használtad ténylegesen? Hajlamosak vagyunk túlgondolni egy nyaralást, utazást, ezért általában többet szoktunk odapakolni a kelleténél. Amikor cipelni kell a bőröndöt, és amikor válogatunk a benne található darabok között, akkor jövünk rá, hogy néhányat be sem kellett volna tenni.

Nos, ez pontosan így van az otthon, a szekrényben pihenő ruháinkkal is. Sok közülük már évek óta érintetlenül pihen ott. Azért is van ez így, mert annyira nincs használatban, hogy a legmélyére kerül, az állandóan használt darabok elrejtik. Vagy alkalom nincs, amire használhatnánk, netán kényelmetlen, és ezért sem jut eszünkbe viselni.

Bármennyire képtelenségnek tűnik, de a többől olykor sokkal nehezebb választani. A bőség zavara megnehezíti a döntésünket és ez mindenre igaz, még az öltözködésre is. Márpedig, ha reggelente gondot okoz kiválasztani az öltözékedet, az méreg. Ha már nehéz döntésnek ígérkezik néhány ruhadarab kiválasztása, akkor milyen lesz a nap további része? Márpedig egy nap során számos döntést kell meghoznunk, és a megjelenésünk csak az egyik. Minél többször kell egy nap döntened, annál fáradtabb leszel a nap végére. Ezért spórolj már a kezdetekben is, vagyis lomolj ki a szekrényedből és erősen szelektáld a ruhatáradat. Mi az, amit variálhatsz, amit ténylegesen használsz. A feleslegtől válj meg nyugodt szívvel. Hidd el, ez csak először nehéz, de van ebben valami felszabadító. Nézd át cipőidet, kiegészítőidet, táskáidat. Amelyek ócskák, hasznavehetetlenek, nem tetszenek, szabadulj meg tőlük.

Ha sikerül leszűkíteni választási lehetőségeidet, azzal felszabadíthatod saját energiádat, idődet, és ez jó érzéssel tölt el. Miért ne kezdenéd így a napodat?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: bujinfo.am, gurl.com, hurbanchicks.nl)