Jump to content

Az álomnő

2018. 07. 01. 19:00

Minden korszaknak megvolt a maga női ideálja és azt hajtották a férfiak, de a nők még inkább. A cél elérése érdekében pedig már a történelem korábbi időszakában is használtak eszközöket. Mindent a célért.

A nagy történelmi alakok mindig hatással voltak az adott népre, de ha a hírnév a határon túlra is elnyúlt, akkor akár az egész világon megismerhették nevét, tetteit, és sokan követői lettek. Kleopátra neve sem hangzik idegenül, szépségéért ráadásul nagyon sokat tett. Nincs ez másképp a mai világban sem. Annyi változott, hogy a hírek sokkal gyorsabban terjednek, mint korábban, így gyorsabban értesülhetünk minden, a világban történt kisebb-nagyobb eseményről. Sokkal könnyebb követni azokat a személyiségeket, akik hatással vannak a világra. Az egyes nemzetek uralkodócsaládjai élete nyitott könyv, még inkább így van ez a más hírességek esetében. Formálják az emberek stílusát, sokan követni kezdik.

Régen is így ment ez, hiszen a már a XX. század elején is voltak olyan női ideálok, amelyről minden nő áhítozott. A kerek fenék és csípő, hosszú nyak, ejtett vállak, a darázsderék volt az, ami lázban tartotta a világot. Ezt a divatmagazinokban megjelent Gibson lányoknak köszönhetjük. Még inkább Charles Gibson illusztrátornak, aki ilyen fotókat készített két hölgyről a divatmagazin számára. Mindegy, hogy a hihetetlen vékony derék elérése érdekében fűzőt kellett használni, ami nagy fájdalommal járt, de ez volt a szép. És mint tudjuk, a szépségért meg kell szenvedni. Ez esetben maximálisan érvényesült is.

Az igazán nőies idomok egy időben feledése merültek és egy másfajta ideál kapott főszerepet. A kerekded idomok helyett a másik véglet érvényesült, méghozzá a keskeny csípő és a kis mellek. Még a frizuradivat is a maszkulin hatást erősítette, ugyanis a rövid bubi hódított az 1920-as években.

Amikor megelégelték a lapos, fiús ideált, újból a nőiesség jött előtérbe. A természetesség volt a lényeg, az igazán nőies alkatért küzdött minden nő. Az évszázad derekához érve a munkásnő ideálja jelent meg, azaz nem is vékony, de nem is kerek, erős, szélesebb vállú, hosszú lábú volt az álom női alkat. Marilyn Monroe alakját irigyelte és akarta mindenki az 1950-es években. A széles csípő és hozzá a keskeny derék nőiessége volt az elérendő. Ez a telt, kerek alkat tíz évvel később már nem volt olyan divatos, mert azt pont a másik véglet váltotta fel. A fiús, lapos, sovány nők érvényesülhettek. Szerencsére nem kellett túl sok ahhoz, hogy újból az egészséges női test legyen az ideál, így a magas és sportos, de nőies nőkért volt oda a világ. Az 1980-as években már a magas és hosszú lábú modellekért rajongtak. Az izmos, de emellett nőies test volt a szép. De hogy ne csak a nőies formával élő hölgyek érvényesülhessenek, ezt az álomalakot a megint lapos, vézna ideál váltotta.

A jelenlegi sztárok hatalmas keblekkel és fenékméretükkel hódítanak. Sokan edzéssel, egészséges életmóddal támogatják alakjukat, de a plasztikai műtétek segítségét is igénybe veszik. Mivel most megint a nőies formák érvényesülnek, elképzelhető, hogy az újabb divathullám a lapos, fiús, vékony nőknek fog kedvezni?!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: thelist.com, dailymail.co.uk, abcnews.go.com)