Jump to content

Facekini, horror strandolás

2018. 06. 13. 19:00

Éreztétek már úgy magatokat egy új divattrend megjelenésekor, hogy azzal egyáltalán nem tudtok azonosulni, így biztosan nem is fogjátok viselni? Márpedig évről-évre jelennek meg olyan viseletek, amelyek megosztják a véleményt.

No, de nem feltétlenül kell a legújabb divat szerint öltözni. Eleve figyelembe kell venni, hogy egy-egy trend abszolút nem a stílusunkhoz, alkatunkhoz illő. Ami a kifutón jól áll a modelleknek, az rajtunk nem biztos. Egyes trendek alapjában véve meredekek, nem a hétköznapi viselet darabjait képviselik, így az nagyjából a kifutó világában érvényesül csak. Más öltözékek pedig teljesen viselhető, kényelmes és a hétköznapi emberek számára is elérhetők.
Minden változik, így a divat is. Vannak visszatérő elemek, anyagok, színek, amelyeket újból felkap a divatvilág és módosítva alkalmazza azokat, így néhány évtizeden belül megint előkerülhetnek olyan trendek, amelyek egykor már divatban voltak. Minden szezonban új fazonnal jelennek meg a nagy márkák. A fürdőruha világát sem kerüli el a változás, de ez a változás nem mindig előnyére változik. Azt gondolnánk, hogy a fürdőruha divat adott, inkább az anyagokkal, a mintákkal, a színekkel és azzal tudnak manőverezni, hogy többet vagy kevesebbet láttasson a fürdőruha.

Bizarr öltözék a strandokon
Az idei kínai divat azonban tarol. Inkább letarol, minthogy meggyőzzön annak viseléséről. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen indíttatásból találták fel azt a hacukát, amelyet facekininek neveztek el. A face (arc) angol szó és a bikini végéből eggyé összeálló kifejezést használják arra a nyári viseletre, amely horrorfilmbe illő jelentet varázsolhat a strandokra. Egyáltalán a késztetést sem értjük, hogy miért kell az arcra bikini?
No, de nézzük a facekini előnyeit. Mit nyújthat egy ilyen viselet?
A káros UV-sugárzás elleni védelem nagyon fontos. Teljesen rendben van. Az is biztos, hogy a facekini segít az arcbőr, fülek, fejbőr leégés elleni védelmében. Sokan nem szeretnek strandra járni, mert idegenek előtt kell viszonylag sokat megmutatni a testükből. Egyesek ennek gondolatától is annyira irtóznak, hogy nem mennek olyan helyre, ahol fürdőruhára kell levetkőzni. Inkább maradnak a kerti strandolás mellett, ahol csak a családtagok vannak körülöttük. Nos, talán egy ilyen facekini viselet megkönnyítené számukra is, hogy fürdőruhában és facekini viseletében idegenek közé merészkedjenek.
A facekini és egy egész testet beterítő fürdőruhával igazi védelmet lehet elérni a káros UV-sugarak ellen, a szikláktól, medúzák csípésétől, egyéb sérülésétől.

Ha elfogadók is vagyunk a világ változásával szemben, igyekszünk ahhoz alkalmazkodni, még akkor is a frász kerülgetne sokakat, ha facekinit viselő fürdőzők vennék körül a strandon. Horrorisztikus védekezés a napsugarak ellen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: freerepublic.com, mashable.com, scoopnest.com)