Jump to content

Tippek a fiatalság látszatáért

2018. 05. 22. 19:00

Minden akkor tűnik fiatalnak, ha egészséges, ha élettel teli. Az ember esetében is így igaz. A mai szépségápolási termékek annyifélék, azt hinnénk, hogy könnyű kiválasztani a megfelelőt, de ha belemerülünk, rájöhetünk, hogy a sokaságba bele lehet veszni.

Egyre inkább arra törekszünk, hogy a mesterséges, vegyi anyagok legtöbbjét elkerüljük, helyettük egészséges és természetes anyagokat használjunk fel mindenhol. Nemcsak az étkezéseink során, hanem a szépség elérése érdekében is. Nagyanyáink korában nem is volt ekkora választék szépségápolási cikkek között, ők kénytelenek voltam a kertből, a természetből összegyűjteni a szépséghez, az egészséghez hozzájáruló növényeket. Nekik köszönhetjük, hogy a mai napig ismerhetünk olyan szépségtrükköket, amelyek a modern szépészeti, bőr- és hajápolási termékek mellett is megállják a helyüket.

Természetes trükkök
A ruházkodás a legtöbb ember életében fontos, hiszen, ha kényelmes és jó öltözékben vagyunk, máshogy viselkedünk. Magabiztosabbak vagyunk, és a közérzetünk is jobb lehet. Azt azért tudjuk, hogy nem a ruha teszi az embert. A belső legalább annyira fontos, no és persze a bőr és haj egészsége is sokat elárul rólunk. Ám be is csaphatjuk a környezetünket és a tükröt is. Mutathatjuk magunkat fiatalabbnak, mint amilyenek vagyunk.
Az egészséges haj és bőr belülről kezdődik, vagyis az egészséges étkezéssel már megalapozzuk testünk szépségünket.
Idővel a bőrünk feszessége engedhet, a hajunk színe fakulhat. Ha nem szeretnénk kémiai anyagokkal mérgezni testünket, akkor zöldségekkel és gyümölcsökkel is életet és színt varázsolhatunk a hajunkba. Minden vegyszer nélkül olyan természetes színezéket kaphatunk hajunkra, amely nemcsak színez, de egészségessé teszi hajkoronát. 25 grammnyi kamillateát forrázz le és hagyd ázni legalább egy órát. Ezután csavarj hozzá fél citrom levét és öblítsd le a hajad. Ha ezzel megvagy, akkor bugyoláld a nedves hajadat törölközőbe, és maradj így egy órát. Csak ezután öblítsd le vízzel. Hajad újra fényes, puha és egészségesen fog tündökölni.
A citromlé nemcsak a hajat teszi fényessé és egészségessé, de a bőrön keletkezett hegek és foltok halványítására és eltüntetésére is kiváló. A citrom leve olyan savas, hogy fertőtlenít, szárít, így a bőr szinte megfiatalodik.

Üdévé, frissé és fiatalossá nemcsak citrommal teheted az arcbőröd és a hajad. A paradicsom ugyanúgy antibakteriális hatású, gyulladáscsökkentő és még pórusösszehúzó is. Ehhez elegendő egy paradicsomból egy kisebb darabkát leszelni, és azzal lekenni az arcodat. A pattanások elleni természetes küzdelemben igencsak hatékony megoldás lehet. Természetesen nem azonnal fog jelentkezni a jótékony hatás, de már az első paradicsomos átdörzsölés után kellemesebb érzést tapasztalhatsz. Három hetes napi kezelés után azonban látványos változáson mehet át a bőröd.
A korpa sokak életében jelen lehet, és ezzel kellemetlenséget keltve nap, mint nap. A korpaellenes samponok sora vár a boltokban, de ha kíméletesebb és természetesebb megoldásra vágysz, akkor aszpirint törj össze és azt add a samponodhoz. Ha két héten keresztül minden hajmosásnál használod az aszpirines kezelést, el fog tűnni a korpa.

Az intenzív napfény kiszívja a hajat és fénytelenné, érdekes árnyalatúvá teheti. Főleg a világos hajúak veszik ezt észre. Ha újra csillogóvá szeretnéd tenni a hajad, akkor egy egész paradicsomot pépesíts és kend fel a hajadra. Legalább 10 percig hagyd magadon, majd öblítsd le.
A kialvatlanság látványos karikák, táskák formájában ki tud ülni a szemünk alá. Ennek eltüntetéséhez szelj fel két krumplikarikát és rakd a csukott szemeidre. Negyed óra múlva szemed alól eltűnnek a karikák, bőröd és tekinteted friss lesz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: fantoosy.com, twilightbox.com, wanita.me)