Jump to content

Kantárral a divatban

2018. 05. 19. 19:00

Az interneten böngészve szinte minden második évben arról olvashatunk, hogy újra divat a kantáros nadrág, vagy, ahogy még nevezni szoktuk a kertésznadrág. Ezek szerint nem is megy ki a divatból egyáltalán, csak megpihen.

Nemcsak örökké megjelenő ruhadarabról van szó, hanem változatosról is. Éppen ez lehet annak is az oka, hogy a divat világában időről időre újból feltűnik. A kertésznadrág elnevezés arról árulkodik, hogy a munkához készült ez a darab, hiszen a lábszárat védi mindenféle sérüléstől, amelyet a kerti és egyéb munka okozhat, a kantáros felső rész a sok zsebbel praktikus viselet és szabaddá teszi a kezeket. A farmer anyagból készült kertésznadrág pedig nagyon strapabíró, hiszen maga a farmer is pont azt a célt szolgálja, hogy tartós viseletet biztosítson bármilyen munkában. A kantáros farmert munkásemberek munkaruhájaként gyártották, és főleg szobafestők, valamint mozdonymérnökök körében volt divatos öltözék a kezdetekben.

Hamar rájöttünk azonban, hogy amit azelőtt csak a kertben és munkában használtunk, az akár utcai viseletként is pont olyan jól mutatna. Az 1960-as években fiataljainak zöme se mozdonymérnök, se mázoló nem volt, de még csak kerti munkát sem biztos, hogy végeztek, mégis elkezdték utcai viseletként hordani. Előszeretettel hordták fiúk és lányok egyaránt. Amikor a 80-as években még Diana hercegnő is viselt kantáros nadrágot, mint divatikont sokan utánozni kezdték. Diana volt az, aki megmutatta, hogy a kertésznadrágot elegáns öltözékként is lehet hordani.

A farmer kétségkívül örök és megunhatatlan anyag. A farmerból készült kertésznadrágra ugyanez a jelző illik. Hordhatták szüleink fiatalként, viselhettük más anyagból készült és rövid változatot mi is gyermekkorunkban és ma éppúgy lehetőségünk van utcára lépni benne, mint divatos ruharabban. A kantáros kertésznadrág egyáltalán nem egyhangú, mert színes és változatos mintájú felsővel bátran keverhető. A cipők legalább annyira fontos kiegészítői lehetnek egy szettnek.
Egy laza póló és cipő a kertésznadrággal ideális egy rohangálós, teszek-veszek naphoz. Egy széles karimájú kalap csak ráadás lehet, de még a naptól is megvéd. Ha kertésznadrág, akkor nem kell csak kékben és csak farmerben gondolkodni. Bátran válassz színes nadrágokat, de ha azt soknak találod, akkor színes felső is megteszi, hogy megtörje az egyhangúságot. Farmer kertésznadrág alá farmer ing? Akár! Érezd magad jól a csupa farmerben is. Ha nem a sportos, rohangálós stílust szeretnéd képviselni kertésznadrágod viselésekor, akkor vegyél fel hozzá egy csinos magassarkú topánt. Mindjárt sokkal elegánsabb és nőiesebb a megjelenésed.

Ha fehér inget és fekete kantáros nadrágot viselsz hozzáillő magassarkúval, akkor munkában, vagy alkalmi összejövetelen is jól fogsz mutatni. Kismamaöltözékként is kedvelt.
A nyári melegben ugyanúgy lehet hordani a kantáros nadrágot, csak a rövid változatában. A szellősebb, vászonanyagú mintás/színes darabja pedig igazán vidám nyári öltözetet képvisel. Ugyanígy viselhetsz kantáros szoknyát is.
Nemcsak a felsővel kombinálva lehetsz változatos kertésznadrágodban, de a cipőkkel is, ugyanis hordhatod szandállal, magassarkúval, balerinacipővel, sport- és tornacipővel, csizmával, de a kalapok és táskák is sokat dobhatnak megjelenéseden.

Ezeket olvasva és látva teljesen érthető, hogy miért is tér mindig vissza a kertésznadrág divatja. Ha úgy nézzük, mindig is jelen van, volt és talán lesz is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: clairemcnestry.com, bumpkinbetty.com | Videó: youtube.com)