Jump to content

A lötyögős, megereszkedett bőr ellen

2018. 05. 11. 19:00

Talán már egy ideje belekezdtél az alakformálásodba azért, hogy mire jön a bikini szezon, a lehető legjobb formában mutasd meg a tested. A fogyás nagy eredmény a testnek és léleknek is, de mi marad utána?

Amennyiben nem nagy súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni, úgy az a bőrt sem veszi annyira igénybe, mintha több tíz kilótól válunk meg életmódváltással. Mindenképp az egészség javára megy, ha egészséges táplálékot, sok folyadékot veszünk magunkhoz, ám mozgás nélkül a test izmai nem fejlődnek, a bőr megereszkedetté válik. Éppen ezért lehet a sikeres fogyókúra után azzal szembesülni, hogy bizony a mérleg már azt mutatja, amit látni szeretnénk, ám a bőr lóg úgy rajtunk, mintha két számmal nagyobb ruhába bújtunk volna.

Eredményes fogyás
A kilók olyan észrevétlenül rakódnak ránk, amellyel sokszor csak úgy szembesülünk, ha nem tudjuk begombolni a nadrágot, kényelmetlenné válik egy-egy ruhadarab. Amennyiben nem teszünk a még csak pár kilónyi túlsúly ellen, a többi már sokkal látványosabb hízást eredményezhet. Sokan igyekeznek megszabadulni a súlyfelesüktől. Néhány kilótól könnyebb megszabadulni, de még így is szembesülhetünk egy olyan nem várt jelenséggel, ami beárnyékolhatja a sikeres súlyvesztést. A fogyással ugyanis a bőr is elveszítheti feszességét. Minél nagyobb súlytól szabadulunk meg, annál nagyobb lógó bőrt eredményez. Ha jelentős kilót ad le valaki, még utána sem lehet felhőtlenül boldog, mert egy újabb esztétikai hibával kell szembesülnie, saját löttyedt bőrével. Sokan gondolkodnak emiatt arra, hogy kés alá fekszenek, és műtéti úton távolíttatják el a felesleges bőrt. 

Megereszkedett bőr ellen
A testen lerakódott nagyobb zsírréteg nagyobb bőrfelületet követel magának. Amikor valaki tehát hízni kezd, azzal együtt a bőre is tágul. Fel kell venni a bőrnek a versenyt a hízással. A bőrt különböző sejtek alkotják, és amikor elhatározzuk, hogy fogyókúrába kezdünk, akkor fokozatosan tűnik el a zsír. Ám, ha azt nem mértékkel és fokozatosan tesszük meg, akkor a bőr rugalmas rétegének nem hagyunk időt arra, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz. Ennek elkerülése érdekében a legfontosabb, hogy bármennyire szeretnénk már eredményt elérni, látni, a fogyás heti maximum egy kilót jelentsen. Ennél kevesebb lehet, de több semmiképpen ne. Az nem elég a fogyáshoz, hogy csak kevesebbet eszünk. Ez a megereszkedett bőrt eredményező módszer. Ha feszesíteni szeretnénk a testünket, akkor a bőrszövettel is támogatni kell a fogyást. Vagyis az egészséges ételek fogyasztása mellett még a mozgást is rendszeresíteni kell. Nem elhanyagolható a folyadékfogyasztás. Egy átlagos embernek alapjában véve szüksége lenne napi két liter folyadékra, ám ha tudatosan cselekszünk, alakot formálunk, fogyunk, bőrt feszesítünk, akkor akár 3-4 liter vizet is megihatunk. A bőr is folyamatosan újul. A megfelelő táplálkozással és mozgással alakíthatjuk testünket, de a bőr ápolásával meggyorsíthatjuk a sejtcserét. Erre vannak megfelelő bőrradírok, bőrfeszesítő krémek, amelyeket bátran használhatunk. Kiváló támogatást kap a szervezetünk, ha szaunázunk, mert a verejtékezéssel sok méreganyagtól megszabadulunk. Felgyorsul a vérkeringés, amelynek köszönhetően a sejtek gyorsabban regenerálódhatnak. Kipróbálhatjuk azt a módszert is, hogy a nem tetsző részt száraz, nagyobb fejű ecsettel naponta kétszer átdörzsöljük, amellyel a nyirokrendszert ösztönözzük intenzívebb működésre.

Nagy elhatározásra, és még nagyobb munkára, kitartásra van szükség, ha a fogyás mellett nem szeretnénk a csúnyán megereszkedett bőr látványával szembesülni. Ám semmi sem lehetetlen, ha odafigyelünk a testünkre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | skin.tochbos.site, medicalnewstoday.com, everydayhealth.com/képek)