Jump to content

Mit fogyassz a lapos has érdekében, és mit ne?

2018. 05. 04. 19:00

A bikiniszezon gondolata már mocoroghat az eszünkben, olyan meleg napokat ad nekünk az április és a május. A fürdőruhában pedig a lehető legkényelmesebben szeretnénk magunkat érezni. Figyelj arra, hogy mit eszel!

Aki tudatosan megkezdte a diétát, beiktatta az egészséges étrend mellé a rendszeres mozgást is már a tavasz legelején, netán az újévi fogadalmat komolyan vette, az már biztosan látványos eredményeket ért el.
A strandszezonban mindenki igyekszik a legjobb formájában lenni. Nemcsak a külvilágnak szeretnénk megfelelni, bár az is nagyon fontos, hogy mások hogyan látnak minket, azonban a leglényegesebb, hogy jól érezzük magunkat saját bőrünkben. A mozgásszegény életmód bizony nyomát hagyhatja a testünkön. Egyre tudatosabban ismerjük fel ennek esztétikai és egészségügyi hátrányait, ezért sokak döntik el, hogy ezen változtatni kívánnak.

Mit igen, és mit ne
Aki eddig még nem élte bele magát abba, hogy nemsoká fel lehet venni a fürdőruhát, a napokban tapasztalt nyárias hőség talán rámutatott arra, hogy akár már most lehetnénk fürdőruhában. Vajon a testünk is abban a formában van, amit szívesen mutogatnánk?
Minden nő vágya a lapos has, sokan már dolgoznak is annak elérése érdekében. Mozgás és diéta az, amit bevetnek. Az sem mindegy ám, hogy mit fogyasztunk a diéta ideje alatt. Vannak ugyanis olyan termékek, amelyek táplálók és egészségesek, azonban a lapos has eléréséhez egyáltalán nem segítenek hozzá.
Ha alapjában véve elégedettek vagyunk a testünkkel, de laposabb hasra vágyunk, akkor át kell gondolni, hogy mit fogyasztunk. Alapvető, hogy kerüljük a péksüteményeket, az édességeket, azonban a tejtermékek, a hüvelyesek és a zöldségek némelyike is puffaszt. Habár ellátják az emberi szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, azonban fel is fújnak. Amennyiben az egészséges étkezés hívei vagyunk, ám mégsem olyan lapos a hasunk, mint amit szeretnénk, akkor lehet, hogy az alapanyagokban keresendő a hiba. Nem azt jelenti, hogy ezekből a termékekből nem szabadna fogyasztani, de a mennyiséget mindenképp meg kell választani.
A legjobb, ha átállunk a lédús zöldségek és gyümölcsök fogyasztására, bár van, akit még ezek is puffasztanak. Ki kell kísérletezni, hogy mi a megfelelő. A rostban dús táplálkozás amúgy is alapvető szükséglete lenne a szervezetünknek, így ha lapos hasat szeretnénk, biztosan csak a javunkat szolgálhatja, ha teljes kiőrlésű gabonákat is fogyasztunk. Ugyancsak alap létszükségletünk a megfelelő mennyiségű folyadékivás. Az édesített, szénszavas üdítőitalok szóba sem kerülhetnek, csak a víz.

A puffadás, gázképződés megszüntetésében sokat segíthet, ha uborkát, zellert, spárgát, banánt, probiotikus joghurtot, édesköményt, kurkumát, gyömbért, kamilla- vagy mentatát fogyasztunk.

A puffadás kellemetlen érzés, és még esztétikailag sem azt a látványt nyújtjuk, amit szeretnénk, ezért a diétába be kell iktatni a puffadást megelőző ételeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | allure.com, diyhealthremedy.com, giphy.com/képek | youtube.com/videó)