Jump to content

Néhány csip-csup dolog, amely a reggeli mozgást szabotálja

2018. 04. 20. 19:00

Nyakunkon a fürdőruhaszezon, ezért már többen rászánták magukat a diétára és a rendszeres mozgást is próbáljuk beiktatni. Még nem késő, hogy formába hozzuk magunkat.

Az elhatározás a fele annak, hogy megvalósítsuk alakformálásunkat, ám mit sem ér, ha tettekkel nem bizonyítunk. Az időjárásra már nem foghatunk mindent. Akár reggel, indulás előtt beiktathatunk valamilyen mozgást, vagy a nap levezetéseként is eljárhatunk kocogni, edzőterembe, vagy akár otthon is megmozgathatjuk magunkat. Az egészséges hozzávalókból összeállított étkezés mindenképp alapja az alakformálásnak.

Buktatók elkerülése
Reggel még nehéz belelendülni az edzésbe, délutánra meg már elfárad az ember. Mégis, ha mozgást is be akarunk iktatni az életünkbe, nemcsak a fogyás, hanem az egészség érdekében is, mikor érdemes? Ha logikusan átgondoljuk a napjainkat, akkor a reggeli edzés jobb ötletnek tűnik, ugyanis a szervezetünk akkor kipihent állapotában van. Reggelente jobban terhelhetők vagyunk. A munka befejezésével még koránt sem ér véget egy nap, hiszen még annyi teendő várhat ránk, így sokaknak nehézséget okoz egy-két órás kiesés, amelyet a mozgásra szánunk. Éppen emiatt időzítik a futást vagy más mozgásformát reggelre. A reggelente elvégzett mozgás azonban olyan energiát adhat, amellyel könnyedebben vesszük az egész napot. Bármilyen mozgásba kezdünk bele, a bemelegítés kötelező, így az egészségünket védjük. Ha reggelre időzítjük azt, akkor a bemelegítésre még inkább oda kell figyelni.
Ha a munkába indulás előtt akarunk mozogni, akkor az időnkkel is máshogy kell gazdálkodni. Ez azt jelenti, hogy korábban kell ébredni azért, hogy mindent megvalósítsunk. 

Segítsd a mozgás hatékonyságát!
Eldöntötted, hogy reggelente eljársz kocogni? Már az ébresztőórát is úgy állítottad be, hogy a mozgásra szánt idő is bele van kalkulálva? Ha fel is ébredsz, és valóban mozogni fogsz reggel, akkor megnyitottad a kaput a változás felé. Ahhoz azonban, hogy ne kapjon el a harctéri ideg, érdemes előre dolgoznod néhány ponton. Ha eddig használtad az ébresztő szundi gombját, akkor azt felejtsd el ezentúl. Segítsd magad azzal, hogy már előző nap kikésztd azt a ruhát, amiben másnap munkába indulsz. Előző nap már sokat tehetsz a másnap reggeli mozgás könnyebbsége érdekében azzal, ha kevesebbet vacsorázol, és az is könnyed étel. A ruhád előkészítésén túl gondoskodhatsz a reggeliről is. Ha mozgás előtt szükséged van néhány falatra, vagy ha magaddal viszed a reggelit a munkába, akkor is jó, ha már csak a táskádba kell rakni, és nem reggel kell azzal pepecselni.

Edzés közben hallgass zenét, amely erőt adhat a mozgáshoz, eltereli a figyelmed a fáradtságról is. Ha eljársz otthonról futni, akkor is vidd magaddal a telefonodat, amelyről zenét is hallgathatsz, de nyomon követheted, hogy hány perc alatt mekkora távolságot tettél meg és mennyi kalóriát égettél el.
Sokkal nagyobb lehet a motiváció és a kedv is, ha nem egyedül mozogsz reggel. Vond be a párodat, családodat is. Együtt könnyebb.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | hiscoes.com.au, vpfitness.net, makeuseof.com/képek)