Jump to content

Wellnessezz otthon!

2018. 04. 10. 14:07

Itt a tavasz, a napsütés, mely energiával és lendülettel tölti fel az embert. Testünk felfrissítése érdekében érdemes becsempészni egy-egy házi wellness napot a szokásos mindennapok közé. 

Mielőtt átadnád magad a házi wellness örömeinek, mindenképp teremts nyugalmas környezetet magad köré. Zárd ki a külvilágot, kapcsold ki a telefonod, ha lehet legyél egyedül az otthonodban, válassz valami számodra relaxáló, megnyugtató zenét és lazulj el. A hatás növelése érdekében érdemes illatgyertyákat gyújtani vagy illóolajos párologtatást végezni. Ha kellőképpen kikapcsoltál és ráhangolódtál a feltöltődésre, akkor nincs más dolgod mint felvenni egy kényelmes ruhát, esetleg egy köntöst és elkészíteni a frissítő-szépítő pakolásokat. Készíthetsz magadnak zöldségből és gyümölcsből turmixot, mártogatóst, gyümölcs és zöldségtálat, hogy az energiaszinted is az egekbe szökjön a szépítő nap folyamán.

Első lépésben tisztítsuk meg arcunkat, tegyünk egy adag kamillavirágot egy tálba, majd öntsük le forró vízzel, csukd be a szemeid és hajolj a gőzbe. A kamillás gőzfürdő remek választás az eltömődött pórusok kitisztítására. Mindezek mellett serkenti a vérellátást, hidratálja a bőrt, és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, a pattanások és mitesszerek ellen is felveszi a harcot. Tavasszal kiváló választás az uborkamaszk és pakolás. Az uborkahéjben számtalan olyan anyag található, mely kiváló az arcbőr regenerálására és frissítésére. Tegyél a szemeidre egy-egy szelet uborkát, segít eltüntetni a táskákat, valamint felfrissíti a szem környéki ráncokat. A nyers uborka leve vértisztító hatása, valamint az arcbőrre kenve élénkítő, bőrtisztító-összehúzó, valamint frissítő hatású. 

Törj össze egy érettebb banánt, keverj bele egy csepp mézet, vagy joghurtot, és kend fel arcodra pakolásként. Hagyd kb 15-20 percig hatni, majd bő vízzel mosd le. A banános maszk nyugtatja az arcbőrt, bőrfeszesítő hatással rendelkezik, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, magas vitamintartalmának köszönhetően a bőrbe hatolva frissít és regenerál. Tojássárgával elkeverve csodát művel a ráncokkal, ugyanis a tojásban található anyagok megújítják a bőrt, és csökkentik a már meglévő ráncokat. Tegyél egy nagyobb tálba, edénybe, vagy lavórba meleg vizet, majd önts hozzá két evőkanál olívaolajat, néhány csepp levendulaolajat és áztasd benne lábad 20-25 percig. A levendulás-olívaolajos fürdő megpuhítja a bőrt, ellazítja a megfáradt lábakat, és a körmöknek is jót tesz. Ezután kend be lábaid egy hidratálókrémmel és húzz fel egy kényelmes és puha zoknit. Az olívaolaj mellé borsmentát is tehetsz a vízbe, ez ugyanis felfrissít, puhává és ápolttá varázsolja a bőrt.

Keverj el egy adag barnacukrot olívaolajjal, úgy hogy kenhető masszát kapj belőle, masszírozd bele ujjaidba és kézfejedbe. A keverék a száraz, elhalt bőrt leszedi, puhítja és regenerálja kézfejed.

Ha lábaid kiáztattad, ne feledkezz meg a bőrradírozásról sem. Ennek köszönhetően az elhalt hámsejtek eltávolíthatóak a problémás felületekről. Használhatunk különféle tengeri sóval készített bőrradírt, de otthon is elkészíthetjük a kencét. Olívaolajba keverj annyi tengeri sót, hogy sűrű masszát kapj belőle, majd radírozd át vele a bőrkeményedéses területeket. Az olajos-tengeri sós bőrradír fokozza a lábak vérkeringését, megtisztítja bőrünket az elhalt hámsejtektől, puhává varázsol és felfrissít. A kéz, arc és lábápolás során felhasznált alapanyagok a hajaddal is csodát művelnek majd. A méz, az olívaolaj, a banán mind fényessé, élettel telivé, egészségessé teszi a hajat, felrfissít, és ragyogóvá varázsol Fénytelen és száraz hajra kenjünk tojásos-mézes pakolást, hagyjuk rajta 20 percet majd balzsamos vízzel öblítsük ki. Hajad hálás lesz érte!

Csodát érhetsz el, ha olíva-, ricinus-, és kókuszolajos pakolást készítesz. Nem kell mást tenned, mint egyenlő arányban összekeverni az olajokat egy kis tálkában és rákenni a nedves hajra. 25 percig hagyd hatni, majd alaposan mosd ki belőle. Nem csak ragyogó és fényes lesz, de hajnövesztésre és erősítésre is kiváló választás. Ha úgy érzed bőröd felfrissült, regenerálódtál, kikapcsolódtál, nincs más dolgod, mint az egészséges csemegék társaságában pihenni egy kicsit.

(Forrás: marmalade.co.hu l kép: pixabay.com)