Jump to content

Ezt a 4 dolgot került el, ha tavaszra formába akarsz lendülni!

2018. 03. 16. 14:30

A 2018-as év eleji fogadalmak nagyrésze – többek közt a rendszeres mozgás – is parlagon szokott maradni, de sebaj! Mert némi odafigyeléssel, és tudatos életmóddal, még most sincs késő ahhoz, hogy az áhított alakot elérd, az alábbi hasznos tippekkel pedig garantáltan a bikinitest felé vezető útra léphetsz.

A tavaszi időszak beköszöntével újra terítékre kerül az egyik leggyakoribb kérdéskör: a fogyókúra. S miért a súlyvesztési őrület? A csinosabb alakért, a bikinitestért, és úgy am block az önbizalomnövelését. Nincs is ezzel semmi gond, ha az ember ésszerű keretek között vitelezi ki a dolgot, ám ha a diéta önsanyargatásba, túledzésbe vagy már kényszerbe csap át, akkor ott valami hibádzik. Elkerülvén a diéta árnyoldalát, érdemes az alábbi tanácsokat megfontolni, mert sokat segítenek az „álomalak” elérésében.

Az étkezése kihagyása

Általános tévhit azt gondolni, hogy a reggeli, az ebéd vagy épp a vacsora kihagyásával kalóriák százait spóroljuk meg a napi mennyiségből. Látszólag a napi kétszeri étkezés kevesebbnek tűnik, de jóval kiadósabb, mint a három vagy többszöri falatozás. Ugyanis az adott két étkezés alkalmával az ember sokkal többet eszik, mert a kiesett étkezéssel járó kalóriát és az azzal járó energiát valamiből pótolnia kell. Így az koraesti vacsora könnyen ki tud tenni két étkezést egyben, már ami a mennyiséget illeti.

Sokkal okosabb dolog, ha nem hagyunk ki komplett étkezéseket, hanem inkább az elkészítés módján, az alapanyagok megválogatásán, a köretválasztáson és a folyadékfogyasztáson spóroljuk a kalóriákat, azaz kóla helyett vizet, marha helyett zsírszegény csirkemellet eszünk.

„Majd ráérünk arra még…”

Az edzések kihagyása, elodázása a sikertelen diéta egyik alapvető eleme. Mert az egészséges és kalóriaszegény étrend kevés a karcsú és izmos alak eléréséhez, hiszen egy idő után nem lehet vele többet elérni, mint amit. Ezért kell rendszeresen edzeni, minimum heti három alkalommal, hogy ne sovány, hanem vékony, de izmos, szépen kidolgozott testet tudhatjuk magunkénak.

Túl sok rendelés, éttermezés

Hiába a fitness saláta, a szénhidrátcsökkentett tészta vagy teljeskiőrlésű búzából készült étek, ha étteremben vagy házhozszállítva kérjük, sajnos plusz két-háromszáz kalóriát is kapunk mellé ajándékba.

Nyilván a csökkentett és fenti kritériumokkal kérhető ételek kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint társaik, még így sem vehetik fel a versenyt az otthon készült ételekkel, mert nem csak az alapanyaok, hanem az elkészítés módja is sokat nyom a latban. A serpenyőben sült burgonya sütőben elkészítve körülbelül száz-százötven kalóriával kevesebbet tartalmaz, míg a kókuszolajban sült húsok két-háromszáz kalóriával kevesebbet érnek.

Tervhiány

Nem szabad elkövetni azt a hibát sem, hogy túl szigorú és követhetetlen tervet eszelünk ki a fogyást és edzést illetően, ám nagyvonalakban fel kell vázolni, hogy mit és mikor akarunk elérni. Ez sokat segít abban, hogy haladjuk előre, és később fejlődésünket is nyomonkövessük.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com, freegreatpicture.com)