Jump to content

Ha tánc és nőiesség, akkor rúdtánc

2018. 03. 06. 19:00

Hogyan lehet lehengerelni párunkat? Nemcsak szépségünkkel, és nem is csak a konyhában alkotott finomságokkal, de még csak nem is feltétlenül szexi fehérneműben pózolva, hanem még hatásosabb, ha egy igazi felhevítő táncot lejtünk (fehérneműben).

Milyen is az igazán szexi tánc egy férfi számára? Lehet az egy sima csípőtekergetés, vagy akár hastánc, de amiről azonnal a vágykeltés jut eszünkbe, az a rúdtánc. Egykor ilyet csak filmekben láttunk, és a rúdtáncot lebujokban lejtették lenge öltözetű hölgyek, mindezt munkaként űzve, fizetségért. Ma pedig már egyre többen vesznek órákat, hogy megtanulják a kecses, szexi mozgást a rúdon. Sőt a rúdtánc ma már különálló sportágként is szerepel, ahol a magyarországi táncosok szép eredményeket érnek el.

Már az 1900-as évektől kezdve létezik az a tánc, amelyhez rudat használnak. Elsőként a cirkuszban kezdtek rúdtáncolni, méghozzá a cirkuszi sátor tartórúdjait használták. Később már a bárokban is lábaik közé vették a rudat azért, hogy táncmozgással kápráztassák el a közönséget, és egyre több helyen megjelent ez a tánc. Mégis, a rúdtáncról a legtöbben azonnal a sztriptízbárra asszociálunk. A sztriptíz pedig egyenlő a vetkőzéssel, a kéjelgéssel, az erotikával.

Mára azonban, mint mozgásformát is választhatjuk magunknak, hiszen keményen meg kell dolgozni a mozdulatokért, hogy azok szépek és mutatósak legyenek. A rúdtáncnak van a pole fitness változata, amely főleg erőelemeket használ, míg a pole dance a táncelemeket és az akrobatikus elemeket vegyíti.

A hazai rúdtánc világban Pirner Alma az úttörő, neki köszönhetjük, hogy ma már akár egy általános edzőteremben is lehetőség van rúdtáncolni. A gyakorlott táncos által végzett rúdtánc, könnyed, légies, ám ha nekünk kellene megpróbálni, hamar rájönnék, hogy nem is olyan egyszerű. Ha túlsúlyos vagy, sőt, ha túlsúlyodat, vagy átlagos testsúlyodat sem bírod el, akkor esélyes sincs a rúdtáncra, ugyanis ez az alapja. Ha pedig már a kezdetek kezdetén nem megy, hogy megtartsd magad a rúdon, akkor az elemek nehezítésére, kombinálására nincs is kilátás. Habár rúdtáncolni bárki elkezdhet és még csak előképzettség sem szükséges hozzá, azért nem árt, ha némi karizmod van, éppen a már fent említett súlymegtartás miatt.

Ma már több helyen el lehet sajátítani a rúdtánc alapjait, és ha további lehetőségeket érzel magadban, akkor azt fejleszteni. Sok nő nem szeret konditerembe járni, izzadni, de vágyik arra, hogy izmosodjon, alakuljon teste mindezt úgy, hogy a nőiességét nemhogy megtartja, de egyre csak fokozza. Nos, erre kiváló a rúdtánc. Mint minden sport, ebben is benne van a sérülés lehetősége, de ha megfelelő edző kezei közé kerülünk, akkor úgy adja át a tudást, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyünk. A rúdtáncolással nemcsak a nőiességünket emeljük ki, hanem erősödünk, feszesedik testünk, hajlékonyabbá is válunk. Ha beleérzünk úgy isten igazán, akkor nemcsak rátalálunk a megfelelő mozgásra, hanem még a szórakozásunkká is válhat, amely jó hatással van a lelkünkre, hiszen a mozgás zenére történik. Zene, tánc, mozgás, nőiesség, csakis jó lehet.

(Forrás: marmalade.hu | thepoleprecinct.com, womenfitness.net, giphy.com/képek)