Jump to content

Mit tegyél, ha elrontottad a szemöldökszedést?

2018. 02. 20. 17:00

Egy magára adó nő, nemcsak a frizurájával foglalkozik, hanem a megjelenéshez hozzátartozik az ápolt bőr, ajkak, valamint a megfelelően kiszedett szemöldök. Sokan ezt a műveletet szakemberre bízzák, míg mások otthon, saját eszközzel, technikával oldják meg. És van, hogy nem jól sikerül.

A gyermekkorban talán még jelentéktelennek tűnő kis szőrcsomó a szemünk felett nagy jelentőségűvé válik tinikortól kezdve. Amire azelőtt ügyet sem vetettük, azután már nem így lesz. Aki nem biztos magában, és fél attól, hogy az első szemöldökszedés nem sikerül, az vagy szülője, barátnője kezeire bízza magát, vagy még inkább kozmetikusra. Való igaz, hogy ha magunk kezdünk neki a szemöldök igazításának, akkor abból felemásság lehet, és mindig igazítjuk egyik szemöldököt a másikhoz. A végeredmény egyáltalán nem biztos, hogy az a látvány lesz, amire vágyunk.

Márpedig a szemöldökünk az arcunk karakterét is megadja. Főleg akkor szembesülünk a szemöldök jelentőségével, ha az egyik nagyon különbözik a másiktól, vagy pedig valami miatt eltűnik (túlszedjük, lepörkölődik, leborotváljuk, betegség miatt kihull). Hajlamosak vagyunk azt gondolni fiatalként, hogy annyira kicsi szőrmennyiségről van szó, aminek kezelése sem okoz nagy gondot. Gondosan elkezdjük a nem oda való szálak eltávolítását, csakhogy sokszor ezzel nem érjük be, és annyira belemerülünk a felesleg eltávolításába, hogy túlkapásba esünk. A túl vékony, a felemás, a nem egyforma ívű, hosszúságú szemöldökök az arc aszimmetriájához járulnak hozzá. Mintha a két arcfél nem is egy emberhez tartozna. Nos, ezt szeretnénk legkevésbé látni.

A szemöldökszedés nem vesz túl sok időt igénybe akkor, ha tudjuk, mit csinálunk, azonban a folytonos korrigálással csak árthatunk a külsőnknek. Éppen ezért sokan döntöttek úgy, hogy egy tartós megoldást választanak, és szakember segítségével tartós szemöldököt tetováltatnak szemük fölé. Hamar kiderül, hogy melyik szakember profi ebben, és melyik nem az.

Akadnak köztünk olyanok, akik egyáltalán nem hívei semmilyen mesterkélt dolognak, így távol áll tőlük az a gondolat is, hogy szemöldököt varrassanak magukra. Ám, ha annyira elrontottuk a szemöldökünket, hogy tükörbe nézve a sírás kerülget és emberek közé csak akkor merészkedünk, ha szemceruzával megrajzoljuk hiányos, arcuknak keretet adó szemöldökünket, akkor a táskánk és életünk nélkülözhetetlen eszközévé válhat a szemöldökceruza. Merthogy ezek a gyalázatos szőrszálak nem mindig nőnek ki. Főleg a szemöldökre igaz az, hogy az egy-egy kitépett szál helyett nem feltétlenül nő új. Ha tehát elrontjuk egyszer a szemöldökünket, könnyen lehet, hogy azt végérvényesen elrondítottuk. Ilyenkor mégiscsak a tetováltatás tűnik legkézenfekvőbb megoldásnak.

Beültetés előtt

Ha azonban csak ideiglenesen kell korrigálni a hiányzó szőrszálakat, akkor a szemöldökceruza, szemöldökpúder, vagy akár megfelelő színű szemhéjpúder is alkalmas lehet. Olyan anyagra van szükség, amely matt a felvitel után. A természetesebb megoldást a púder biztosítja, de lényegesen könnyebb ceruzával dolgozni.

Aki saját hibája, esetleg betegség következtében veszítette el szemöldökét részlegesen vagy teljesen, már arra is lehetősége van, hogy szemöldököt ültessen be. Nemcsak természetes hatású, de a legtartósabb eredményt érheti el ezzel. Ennek azonban ára van, súlyos összeget kell érte fizetni.

Bármelyik módszert alkalmazzuk, mindegyik jobb a hiányos, vagy felemás szemöldöknél. Ha bizonytalan vagy magadban, bízd a szőrszálak kezelését szakemberre.

(Forrás: marmalade.hu | goodhousekeeping.com, jeinking.com, pinterest.com/képek)